Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

24.09.2017

    Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта #BeActive и във Велико Търново, в присъствието на кмета на града Даниел Панов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ и народен предсатвител от Велико Търново Цветан Цветанов, евродепутатa Ева Майдел и голямата надежда на българското плуване Антъни Иванов, който е и един от посланиците на Европейската седмица на спорта в България. Над 200 деца бяха активни и се включиха с разнообразни занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат в спортен комплекс „Ивайло“. 
    „Министерството на младежта и спорта вече трета година е координатор за България на инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive и за нас тя е сред най-важните ни събития. Защото Европейската седмица на спорта популяризира масовия спорт - спортът, достъпен за всеки един от нас и активния начин на живот. През тази седмица забравяме за медали, резултати и високи постижения и говорим само за това, което всеки от нас трябва да прави – да живее активно“, каза заместник-министър Ваня Колева. По думите й приоритет №1 на Министерството на младежта и спорта е да върне децата на спортни площадки, зали и терени. Тя благодари на Антъни Иванов, че се включва активно в кампанията на ММС, защото по този начин ще даде пример на много свои връстници и деца да се занимават активно със спорт.

23.09.2017
Атрактивни спортни демонстрации накараха столичани да бъдат активни в съботния ден

   Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (23-30 септември) в София. Инициативата на Европейската комисия стартира у нас с изложението „Избери спорт #Бъди активен“ в Борисовата градина. Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на инициативата #BeActive. На изложението водещите спортни федерации представиха спортовете си с атрактивни демонстрации и презентации.
   „Благодаря на всички, които се включиха в инициативата на Европейската комисия. За трета поредна година правим тази кампания и основната цел е да раздвижим ученици, младежи и подрастващи, защото знаем големия проблем на младите хора с обездвижването. Нека тези, които спортуват активно, да дават пример на останалите. Благодаря на родителите, които са тук и насочват децата си да се занимават със спорт“, заяви министър Кралев при откриването на Европейската седмица на спорта #BeActive. Той коментира, че освен чрез различни събития и инициативи, правителството се старае да привлече младите към спорта и с инвестиции в спортна инфраструктура.

22.09.2017

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон, които са у нас за годишната сесия на борда на директорите и комисиите. 
    През тази година се честват 50 години от създаването на конфедерацията, както и 50 години организиран бадминтон в България. 
    „За нас е огромен комплимент и чест, че Европейската конфедерация по бадминтон избра за годишната си сесия навръх 50-годишния си юбилей именно София. Работим изключително добре с нашата федерация и бадминтонът е един от най-бързоразвиващите се спортове в България, като имаме много сериозни успехи на европейско ниво. Вашият спорт е леснодостъпен за подрастващите, поради което създадохме програмата „Децата и бадминтона”, по която обхванахме над 1200 деца и която догодина планираме да разширим”, заяви Кралев пред делегатите на сесията.

Изявления и интервюта

23.09.2017

ДО Г-ЖА ТАНЯ БОГОМИЛОВА
ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН ПО ПЛУВАНЕ
И ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА
БФ ПЛУВНИ СПОРТОВЕ 


    Днес се навършват 29 години от единствената олимпийска титла на България в плуването - тази на Таня Богомилова от Сеул през 1988 г. и аз искам да й благодаря за радостта и гордостта, които ни е носила. 
    Бих желал да поздравя Таня, която и като генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове се включва активно в социалните каузи на спорта. Заедно с нея днес открихме Европейската седмица на спорта #BeActive и аз смятам, че близкото присъствие на големите ни шампиони до децата е от изключително значение за мотивацията им към активен и здравословен начин на живот. 
    Пожелавам на Таня Богомилова още дълги години да бъде пример за новото поколение млади български плувци и много успехи в професионален и личен план. 

КРАСЕН КРАЛЕВ,
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Проектодокументи

Обявления

21.08.2017
16.08.2017

Календар

София – кандидат за Европейска столица на спорта

От името на Столична Община и Инициативния комитет по издигане кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г., ви уведомяваме, че София е един от двата финалисти в надпреварата, наред с Марсилия (Франция). 

  

Видео

    Министър Красен Кралев гостува на предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. В интервюто той гарантира, че и във втория си мандат начело на Министерството на младежта и спорта ще следи стриктно за справедливото разпределение и контролираното изразходване на държавните средства в спорта. „Справедливост – това е ключовата дума, която вълнува не само спортната общественост, но и всички българи. Като министър следвам буквата на закона и компромиси няма да правя”, заяви Красен Кралев.

Електронни административни услуги

  • Издаване на лиценз на спортна федерация
  • Издаване на лиценз на национална спортна организация
  • Подновяване на лиценз на спортна федерация
  • Подновяване на лиценз на национална спортна организация

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта