Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

19.02.2018

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе 2-часова работна среща с австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе. По новото разпределение на ресорите в правителството във Виена спортът се управлява директно от неговия кабинет. Г-н Щрахе отговаря и за военното министерство. Срещата се проведе по покана на австрийската страна по време на зимните олимпийски игри ПьонгЧанг 2018. 
    Обсъдени бяха два основни проблема. Първият бе за спора между ФИБА и Евролигата. Министър Кралев изрази опасения, че той може да не бъде решен по време на българското европредседателство, защото тлее от години. Заради това вероятно ще се търси решение по време на мандата на Австрия като европредседател. Вицеканцлерът Щрахе обеща да присъства на Европейския спортен форум, организиран от Европейската комисия на 22 и 23 март в София, където ще бъдат направени първите стъпки за сближаване на двете страни. Там ще бъде проведена среща, инициирана от Комисар Наврачич, в която ще вземат участие министър Кралев, вицеканцлер Щрахе и представители на ФИБА и Евролигата. Министър Кралев информира колегата си за твърдата подкрепа на премиера Бойко Борисов по тази тема. Бойко Борисов е поел ангажимент да инициира срещи на най-високо ниво, за да бъде решен този конфликт. Проблемът е, че преди години ФИБА е дала възможност Евролигата да бъде регистрирана като частна фирма. Така страдат националните отбори. Хайнц-Кристиан Щрахе обеща подкрепа на Австрия за решаването на този спор.

19.02.2018

   Главният секретар на Министерството на младежта и спорта (ММС) Асен Марков взе участие в церемонията по официалното откриване на 69-ото издание на международния боксов турнир в Европа – „Странджа“. Надпреварата се провежда в столичната зала „София“ от 19 до 25 февруари. За първи път турнирът е в рамките на седем състезателни дни. В него участват повече от 300 състезатели от 29 държави. България има 14 представители при мъжете и 13 при жените.
   „Добре дошли на най-стария международен боксов аматьорски турнир в Европа“, обърна се към участниците главният секретар на ММС Асен Марков и им пожела да покажат най-доброто от себе си в предстоящите мачове.

19.02.2018

ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ
НА ГЕОРГИ МАРКОВ


ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО, 

    С дълбоко прискърбие научих за смъртта на Георги Марков. Толкова млад си отиде един сърцат и всеотдаен мъж, който посвети живота си на спорта. 
    Приемете моите най-искрени съболезнования! 
    Отиде си един футболист, рожба на школата на „Пирин“ (ГД), спечелил уважението на запалянковците във всички отбори, в които е играл на професионално ниво. Привържениците на „Ботев“ (Пд), „Локомотив“ (Сф), „Левски“, както и на турския „Трабзонспор“ и гръцкия „Ерготелис“ го познават като непримирим боец и лидер на терена. Паметен в историята остава неговият гол срещу Англия за 1:1 в София на 9 юни 1999 г. 
    След края на активната си кариера той остана близо до любимата игра и като спортен ръководител работеше със същата страст и енергия за своите клубове. Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат футбола и спорта. 
    Поклон пред светлата му памет!


КРАСЕН КРАЛЕВ,
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Изявления и интервюта

10.01.2018

    - Г-н министър, доближи ли се българският спорт до XXI век? 
    - Доближаваме се. Ще влезем, когато свършим работата си по модернизиране на законодателството, спортната инфраструктура, влизането на науката в спорта, развитието на детско-юношеския спорт. Има доста сериозно изоставане, защото в годините след края на 80-те на миналия век беше направено много малко. Фокусът беше само и единствено към печеленето на медали от олимпийските игри. Без да има стратегия, без да има дълбочина на анализите. Както виждате, част от нашите опоненти, пък и ваши колеги, продължават единствено да се интересуват от медалите. Не смятам, че това е показателят за нивото на българския спорт. Ако в Рио бяхме спечелили пет или шест медала, това не означава, че нивото ни е различно. Ясно, че медалите са някакъв показател. Но никой не си бе правил някаква равносметка, че наистина сме изостанали много по тези показатели, които споменах. И най-важното - без да имаш развит детско-юношески спорт, няма как да очакваш да имаш елитен. А не можеш да го правиш, ако нямаш подходяща инфраструктура и подходящо законодателство.

Проектодокументи

Обявления

15.02.2018
09.02.2018
СПИСЪК НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ С ОДОБРЕНИ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА 2018 г., СЪГЛАСНО ЗАПОВЕД № РД-09-68/08.02.2018 г.

Календар

24-25 януари 2018 г. - Семинар „Предотвратяване на употребата на допинг в професионалния и в спорта за всички чрез обучение и разследване“ (София)
 
16-19 април 2018 г. - Конференция по младежки въпроси (София)
 
19-20 април 2018 г. - Среща на генералните директори, отговарящи за младежката политика (София)
 
11-12 юни 2018 г. - Среща на генералните директори, отговарящи за спорта в ЕС (София)
 
12-13 юни 2018 г. - Конференция: „Спортът за всички като инструмент за интеграция и мост между традиции и иновации“ (София)

Видео

    Министър Красен Кралев гостува на предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. В интервюто той гарантира, че и във втория си мандат начело на Министерството на младежта и спорта ще следи стриктно за справедливото разпределение и контролираното изразходване на държавните средства в спорта. „Справедливост – това е ключовата дума, която вълнува не само спортната общественост, но и всички българи. Като министър следвам буквата на закона и компромиси няма да правя”, заяви Красен Кралев.

Електронни административни услуги

  • Издаване на лиценз на спортна федерация
  • Издаване на лиценз на национална спортна организация
  • Подновяване на лиценз на спортна федерация
  • Подновяване на лиценз на национална спортна организация

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2018 Министерство на младежта и спорта