Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

23.05.2018

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ръководи Съвета на министрите на ЕС, отговорни за младежките политики. Заседанието в Брюксел имаше за цел  да приеме заключенията на Съвета относно ролята на младите хора в изграждането на сигурно, сплотено и хармонично общество в Европа, както и заключенията за демографските предизвикателства пред младите хора в Европа – две теми, поставени като приоритетни за Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор “Младеж”.  
    Преди заседанието на Съвета на министрите Красен Кралев даде изявление пред медиите, по време на което заяви, че работата на Българското председателство в сектор “Младеж” е била много продуктивна. Той изтъкна, че в рамките на председателството ни на Съвета на ЕС има реален шанс да приключи работата по един от важните за бъдещето на младите хора в Европа досиета – Европейският корпус за солидарност, който цели да подпомогне развитието на младите хора основно чрез доброволческа дейност в други държави. Благодарение на проведената в София Европейска младежка конференция бяха създадени първите по рода си 11 европейски младежки цели от над 250 младежки делегати от цяла Европа, които ще послужат за създаването на нова Европейска стратегия за младежта.

22.05.2018
    Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри третия детски турнир по футбол 7 за купа „Проф. Иван Славков“. Надпреварата се провежда на Националния стадион „Васил Левски“. Организатор е Зоналният съвет на БФС – София в сътрудничество с Министерството на младежта и спорта и Национална спортна база ЕАД. 
    „Изключително съм радостна, че днес виждам толкова много деца, които ще се докоснат до магията и атмосферата на Националния стадион, борейки се за купата „Проф. Иван Славков“, заяви Ваня Колева.
21.05.2018

    Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в откриването на петата международна научна конференция „Спорт и сигурност“ (21 – 22 май). Форумът се организира от НСА „В. Левски“ съвместно с факултета за спорт към университета „Юнион – Никола Тесла“ (Белград) с подкрепата на Столична Община и в партньорство с ВА „Г. С. Раковски“, Академия на МВР, СДВР, НСО и БФС.
    „Темата за сигурността и спорта е много актуална и в същото време много чувствителна за българското общество. В последните няколко седмици станахме свидетели на напрежение във футболните дербита и за инцидент със служител на МВР на стадиона. Ние работим много усилено с колегите от МВР, Народното събрание, БФС и НСА за това да преодолеем проблемите с футболното хулиганство“, заяви Ваня Колева.
    Тя припомни, че министърът на младежта и спорта Красен Кралев работи много активно за изработването на конкретни мерки за борба с хулиганството.

Изявления и интервюта

10.01.2018

    - Г-н министър, доближи ли се българският спорт до XXI век? 
    - Доближаваме се. Ще влезем, когато свършим работата си по модернизиране на законодателството, спортната инфраструктура, влизането на науката в спорта, развитието на детско-юношеския спорт. Има доста сериозно изоставане, защото в годините след края на 80-те на миналия век беше направено много малко. Фокусът беше само и единствено към печеленето на медали от олимпийските игри. Без да има стратегия, без да има дълбочина на анализите. Както виждате, част от нашите опоненти, пък и ваши колеги, продължават единствено да се интересуват от медалите. Не смятам, че това е показателят за нивото на българския спорт. Ако в Рио бяхме спечелили пет или шест медала, това не означава, че нивото ни е различно. Ясно, че медалите са някакъв показател. Но никой не си бе правил някаква равносметка, че наистина сме изостанали много по тези показатели, които споменах. И най-важното - без да имаш развит детско-юношески спорт, няма как да очакваш да имаш елитен. А не можеш да го правиш, ако нямаш подходяща инфраструктура и подходящо законодателство.

Проектодокументи

Обявления

11.05.2018
11.05.2018

Календар

24-25 януари 2018 г. - Семинар „Предотвратяване на употребата на допинг в професионалния и в спорта за всички чрез обучение и разследване“ (София)
 
16-19 април 2018 г. - Конференция по младежки въпроси (София)
 
19-20 април 2018 г. - Среща на генералните директори, отговарящи за младежката политика (София)
 
11-12 юни 2018 г. - Среща на генералните директори, отговарящи за спорта в ЕС (София)
 
12-13 юни 2018 г. - Конференция: „Спортът за всички като инструмент за интеграция и мост между традиции и иновации“ (София)

Видео

    Министър Красен Кралев гостува на предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. В интервюто той гарантира, че и във втория си мандат начело на Министерството на младежта и спорта ще следи стриктно за справедливото разпределение и контролираното изразходване на държавните средства в спорта. „Справедливост – това е ключовата дума, която вълнува не само спортната общественост, но и всички българи. Като министър следвам буквата на закона и компромиси няма да правя”, заяви Красен Кралев.

Електронни административни услуги

  • Издаване на лиценз на спортна федерация
  • Издаване на лиценз на национална спортна организация
  • Подновяване на лиценз на спортна федерация
  • Подновяване на лиценз на национална спортна организация

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2018 Министерство на младежта и спорта