Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

24.03.2017

    Системата на спорта има нужда от промяна, която трябва да се случи като се заимства най-доброто от опита от миналото и за която трябва да работят всички държавни институции. Около това становище се обединиха участниците в Обществения дебат за развитието на спорта в България, който се проведе в Гранд хотел „София“ по инициатива на Експертния съвет, създаден от Министерството на младежта и спорта за осъществяване на държавната политика в областта на спорта.

24.03.2017

    Представяме ви изказванията на бившите министри на младежта и спорта проф. Свилен Нейков и Петър Стойчев, на професора от Национална спортна академия „Васил Левски“ Бисер Цолов, на вицепрезидента на Българска федерация по баскетбол Иван Ценов и на бившия зам.-шеф на БСФС Христо Меранзов на Обществения дебат за развитието на спорта. 

    Проф. Свилен Нейков, бивш министър на младежта и спорта, председател на Българска федерация по гребане, преподавател в НСА „Васил Левски“: Трябва да се издигне престижът, ролята и мястото на треньора в системата 
    Общественото обсъждане, което става факт днес, е много интересно. Презентацията на проф. Дашева направи задълбочен анализ на главните проблеми на системата за спортна подготовка. Бих желал с няколко думи да отговоря на поставените към мен въпроси...

23.03.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева посети залата по борба на комплекс "Диана" и изгледа тренировките на националите по свободна борба. Тимът на страната ни, заедно с чужди отбори, е на лагер за турнира "Дан Колов - Никола Петров" в Русе (8-9 април). На срещата присъстваха директорът на дирекция „Елитен спорт“ в Министерство на младежта и спорта Антоанета Боева, генералният секретар на Българска федерация по борба Рахмат Сукра, старши треньорът на националите ни в свободния стил Серафим Бързаков и помощник-треньорът Радослав Великов. Проф. Дашева наблюдава схватките на някои от най-добрите ни борци – Михаил Ганев, Георги Новачков и Владимир Дубов.

23.03.2017

    Зам.-министърът на младежта и спорта Мая Тодорова награди победителите във финалното състезание на програмата „Научи се да караш ски“, което се проведе на писта „Иглика“ в курорта Боровец. В надпреварата се включиха 36 ученици от Самоков и региона, а най-бързи бяха Ивайло Димитров от училище "Митрополит Авксентий Велешки" и Неда Ангелова от училище „Кирил и Методий“ в Самоков. Сред официалните гости на състезанието бяха вицепрезидентът на Българска федерация по ски Георги Бобев, ски легендата Петър Попангелов и изпълнителните директори на „Бороспорт“ Георги Кочов и Василия Константинова.

23.03.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева бе гост на Общото събрание на Българския олимпийски комитет, на което Стефка Костадинова бе избрана за председател за четвърти пореден път. Световната рекордьорка в скока на височина беше единственият кандидат за поста и получи 49 гласа „за“ и 2 „против“.

23.03.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева се срещна с деветокласника от 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ Никола Здравков, който стана Млад посланик на спорта по проекта „Млади посланици на спортното развитие“ по програма Еразъм+. Никола участва в конкурс с есе на тема „Какво ни дава спортът“, в което описа проблемите в тази сфера и основните качества, които развива физическата активност. С текста си той стана Млад посланик на спорта за България и през следващите две години ще участва в доброволчески дейности и в проекти в уязвими общности.
    „Надявам се посланието Ви да стигне до възможно най-много хора и да помогнете да върнем децата и учениците в залите и на стадионите. Вие и съучениците Ви сте чудесен пример и се надявам много Ваши връстници да Ви последват. Важно е всички да знаят какво могат да получат от спорта, а това не е само добрата физическа форма, но и много личностни качества“, каза проф. Дашева.

22.03.2017

    На основание на чл. 8а от Закона за физическото възпитание и спорта със Заповед № РД-09-151/08.03.2017 г. е създаден Експертен съвет по физическо възпитание и спорт като консултативно звено с цел осъществяване на държавната политика в областта на спорта. На 24 март в Гранд хотел „София“, зала „София“, от 9 часа, Експертният съвет ще проведе Обществен дебат за развитието на спорта в България. В дебата ще се включат представители на институции, имащи отношение към развитието на спорта, спортни организации, олимпийски шампиони, медалисти и спортни деятели.

Изявления и интервюта

24.03.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева направи презентация "За развитие на системата на българския спорт" за актуалното състоянието на системата на спорта в България пред участниците в Обществения дебат за развитието на спорта. В нея тя представи кратък обзор на състоянието на системата, причините за основните проблеми в нея и действията, които трябва да бъдат предприети, за да бъде създадена нова.

Видео

    Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева гостува в предаването „Денят започва“ по БНТ с водещ Иво Никодимов. Тя говори за празника „Спортна пролет“, за спортната култура в семейството, за нуждата от нов закон за спорта и за това как да бъдат върнати децата към спортна активност.

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта