Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

24.06.2019

    Министерството на младежта и спорта подари топки и награди с грамоти финалистите от Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, организиран от Министерството на здравеопазването. 
    Зам.-министър Стоян Андонов поздрави всички отличени участници. 
    В конкурса, който е в подкрепа на здравословния начин на живот, се включиха близо 2000 ученици от цялата страна и 391 учители. 
    По традиция всяка учебна година Министерството на младежта и спорта е партньор на Министерството на здравеопазването при номинирането и отличаването на най-добрите проекти заедно с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

24.06.2019

    Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов взе участие в Световната конференция на министрите, отговорни за младежта, която се проведе в Лисабон, Португалия. Събитието бе организирано в партньорство с Организацията на обединените нации (ООН). Във форума бяха представени над 100 държави. 
    В рамките на своето участие зам.-министър Павлов направи изказване в първия основен панел, където подчерта напредъка на България в сектор “Младеж” и отбеляза успеха на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Павлов постави акцент и върху систематичната политика за младежта, която българското правителство провежда през последните години.

23.06.2019

    Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов взе участие в откриването на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене „Нестле за Живей Активно!“. 
    На събитието присъстваха изпълнителният директор на „Нестле България“ Емануел Артур, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, бившият волейболист Евгени Иванов, олимпийската шампионка Тереза Маринова, олимпийският медалист Йордан Йовчев и други.

23.06.2019

    Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в посрещането на олимпийския факелен огън пред Националния стадион „Васил Левски“. По традиция един от символите на съвременните олимпийски игри беше запален в Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) и беше пренесен от студенти на академията.

17.06.2019

    Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе среща с младите хора в Кърджали по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно. 
    На срещата присъстваха областният управител на Област Кърджали Никола Чанев, общинският съветник и председател на Сдружение „Омега“ Веселина Юрукова, ученици и студенти. 
    Николай Павлов представи на младежите постигнатите резултати по отношение на младежките политики. Той посочи, че Министерство на младежта и спорта (ММС) работи усилено по изготвянето на новата Национална стратегия за младежта (2020-2030) в партньорство с неправителствения сектор и всички заинтересовани страни.

15.06.2019

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на Варна Иван Портних уважиха 10-ия юбилеен благотворителен концерт „С обич за децата, в памет на бащите герои“ във Варна. Инициативата е в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг полицаи и пожарникари от Областните структури на МВР. 
    Проявата се организира от Синдикална федерация на служителите в МВР – Варна, която през 2019 чества десет години от своето основаване и е под патронажа на кмета на Варна Иван Портних.

14.06.2019

    Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов откри първото заседание за 2019 г. на Националния консултативен съвет за младежта на Република България. 
    В срещата участие взеха представители на няколко министерства, ДАЗД и младежки организации. 
    Николай Павлов благодари на присъстващите за подкрепата и представи основните точки по дневния ред – Годишен доклад за младежта за 2018 г., Национална стратегия за младежта след 2020 г. и проекти по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР).

Изявления и интервюта

20.06.2019

 
    -Г-н Кралев, какво се случва с изразеното от ЦСКА желание за нов стадион? 

    - Като собственик на имота в Борисовата градина, държавата застава зад идеята за изграждане на нов модерен стадион на мястото на „Българска армия“. Това е съвместен проект, в който собствениците на ФК ЦСКА са готови да инвестират. Единственият проблем на този етап е сегашният вид на Подробния устройствен план (ПУП) на Борисовата градина и към него са отправени възражения. 
    Предложенията на архитектите, изготвили предложението за ПУП, за съдбата и развитието на спортните имоти не съвпадат с намеренията на Министерството на младежта и спорта. Нашето предложение е да бъде изградено чисто ново съоръжение на мястото на сегашното. Стадионът няма да излиза извън границите на сегашното съоръжение. Капацитетът му може да бъде увеличен като се премахне лекоатлетическата писта. Типа реконструкция, който е предвиден в предложението за ПУП, е козметичен, повърхностен и няма по никакъв начин да спомогне за съживяване на съоръжението. Остава открит въпросът за паркинг към стадиона.

Видео

    Министър Красен Кралев гостува на предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. В интервюто той гарантира, че и във втория си мандат начело на Министерството на младежта и спорта ще следи стриктно за справедливото разпределение и контролираното изразходване на държавните средства в спорта. „Справедливост – това е ключовата дума, която вълнува не само спортната общественост, но и всички българи. Като министър следвам буквата на закона и компромиси няма да правя”, заяви Красен Кралев.

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2019 Министерство на младежта и спорта