Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

27.02.2017

    Министерството на младежта и спорта призовава да пазим спортистите и децата на пътя и подкрепя велошествието в памет на загиналия на пътя колоездач Мартин Гачев. То ще се проведе във вторник, 28 февруари, от 19:00 часа, а маршрутът му минава от НДК по бул. „Витоша“ до Съдебната палата. Организирано е от клуб „Булвело“ и е подкрепено от Българския колоездачен съюз. Колоездачи от „Булвело“, от други клубове, както и много любители ще настояват за повече и по-безопасни велоалеи в София, за поддръжката в отлично състояние на сега съществуващите коридори за велосипедисти.

27.02.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева подкрепяше българските боксьори във всички финални срещи на 68-ия международен турнир „Странджа“. Нашите състезатели спечелиха 4 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала пред ентусиазираната публика в столичната зала „София“. Проф. Дашева и супервайзорът на турнира Виорел Сима връчиха купа „Странджа“ за най-добър боксьор – на американката Стейша Сатълс (64 кг) при жените и на Даниел Асенов (52 кг) при мъжете.

24.02.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева откри семинар на тема „Научно-приложна дейност в спорта“. В дискусиите, чийто домакин е ММС, бяха коментирани най-добрите практики за координация и контрол на спортната подготовка.
    Авторитетни лектори направиха презентации на теми като ролята на научно-приложната дейност в спорта, сърдечните проблеми при елитните спортисти, комплексните функционални изследвания на състезателите, психологическата подготовка и синдрома на претренираност. В близките дни изчерпателна информация от семинара, изнесените лекции и последвалите дискусии ще бъдат качени на сайта на Министерството на младежта и спорта. Ще бъде представена и програма за развитието на научно-приложната дейност в спорта.

24.02.2017

    Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, посети тренировка на националните състезателки по художествена гимнастика в столичната зала „Раковски“. Треньорката на новия ансамбъл Весела Димитрова запозна министъра със съчетанието и подготовката на момичетата, които спечелиха един златен и един сребърен медал от първия си официален турнир - Гран при в Москва. 
    Министър Дашева видя и съчетанието на гимнастичките от ансамбъл девойки с треньор Мария Кънчева. Младите надежди дават сериозни заявки за бъдещи успехи. Състезателките в индивидуалната надпревара също представиха съчетанията си.

24.02.2017

    Министърът на младежта и спорта Даниела Дашева връчи на Йордан Бозов наградата за най-добър баскетболист у нас за 2016 г. Проф. Дашева присъства на специалната галавечер за раздаването на годишните отличия на Българската федерация по баскетбол. Тя сподели, че от малка живее с баскетбола и че се чувства част от семейството на баскетболната общност.

23.02.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева се срещна с посланика на Япония в България Н.Пр. Шиничи Яманака. Двамата обсъдиха възможността за обмен на специалисти преди олимпийските игри в Токио през 2020 година и предизвикателствата пред състезателите преди големия спортен форум.

22.02.2017

    Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева прие президента на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос, който е в София във връзка с първото домакинство на България на европейско първенство по таекуондо-WTF за юноши и девойки до 21 г. Повече от 700 състезатели от 45 държави ще участват в шампионата в столичната зала „София“ от 6 до 9 април. Ще присъства и президентът на Световната федерация по таекуондо д-р Чунг Уон Чоу.
    „Цялата подготовка по организацията е свършена чудесно и съм сигурен, че това ще бъде едно от най-добрите европейски първенства“, сподели Сакис Прагалос впечатленията си от подготовката за състезанието.

Изявления и интервюта

Интервю на проф. Даниела Дашева за предаването на Българската национална телевизия „Спортна треска“, 19.02.2017 г.

Проф. Дашева: В конкурса за базите на ЦСКА няма да има привилегирована страна

21.02.2017

    Цветелина Абрашева: „Вчера служебният министър на спорта проф. Даниела Дашева обяви сумата, която ЦСКА плаща за наем на стадион „Българска армия“. Уточняваме, че става въпрос само за стадион „Българска армия“. От клуба излязоха с официално становище по темата на своя сайт. От него става ясно, че наемът за двете бази - стадион „Българска армия“ и базата на „Панчарево“ - е общо 80 000 лв. без ДДС. Сумата се приспада от инвестициите, които червените влагат в базите. Чуйте интервюто на министър Дашева. 
    - Какво се случва с тези инвестиции, ако вследствие на търга клубът загуби базите? ММС ще дължи ли някакви компенсации за направените инвестиции? 
    - Не! В условията на договора и времето за ползване на базите, ПФК ЦСКА-София ЕАД трябва да направи съответните инвестиции, които всъщност се включват в наема, който те плащат. Т.е. това, което трябва да плащат на министерството, те го плащат под формата на инвестиции.

Видео

Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева заяви в предаването „Денят на живо“ по Канал 3: „Дошло е времето да имаме нов, съвременен Закон за спорта, който да бъде съобразен с новите тенденции в областта на организацията, управлението, финансите…“

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта