Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

22.04.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева откри VIII международен турнир по канадска борба „Белоградчик Оупън“. Състезанието е последна квалификация за националния ни отбор, който ще представи България на европейското първенство по канадска борба от 13 до 21 май в Катовице (Полша). Надпреварата е с награден фонд 8000 лв. и се провежда в читалище „Развитие“. Участват над 120 състезатели – мъже, жени и юноши, лява и дясна ръка.

20.04.2017

    Министерството на младежта и спорта подкрепя Националната универсиада 2017, стана ясно на пресконференция, която се проведе в пресклуб „България“. Спортното министерство беше представено от Мария Стефанова, директор на дирекция „Спорт за учащи и спортни училища“. Тя пожела успех и здраве на участниците и организаторите от Асоциация за университетски спорт „Академик“, Тракийски университет и община Стара Загора.

19.04.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева и нейният съветник Емил Костадинов присъстваха на награждаването на медалистите и участниците в представителния отбор на Въоръжените сили на Република България в ІІІ световни зимни военни игри в Сочи (22 – 28 февруари 2017 г.). Нашите спортисти спечелиха пет медала (три сребърни и два бронзови) от най-висшия зимен военен спортен форум, който се организира веднъж на четири години. Българските участници се състезаваха в дисциплините биатлон, ски бягане, ски ориентиране, ски алпийски дисциплини (слалом) и направиха най-успешното си представяне на световни зимни военни игри досега.

18.04.2017

    Днес, 18.04. 2017 г., в ММС се проведе заседание на Обществения съвет по въпросите на младежта към министъра на младежта и спорта за обсъждане на изменения в Закона за младежта. Те са  изготвени от работна група, инициирана от министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.
    Целите на предложения проект за изменение и допълнение на Закона за младежта са насочени към осигуряване на по-ефективна законова рамка за провеждане на държавната политика в областта на младежта, постигане на по-добро управление и повишаване на отговорността за развитие на българската младеж. 

17.04.2017
   Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева връчи наградите на най-добрите играчи по постове на световното първенство по хокей на лед (III дивизия) в София. Призовете бяха присъдени на вратаря Ляо Ю-Чен (Китайско Тайпе), защитника Артьом Курбатов (Грузия) и нападателя Робер Беран (Люксембург).
    Министър Дашева подкрепяше българския отбор от трибуните в Зимния дворец във финалния мач срещу Люксембург, спечелен от гостите с 10:4. Тя връчи златните медали на победителите и лично поздрави на леда нашите хокеисти, заели второто място в турнира.
13.04.2017

    Министерството на младежта и спорта за първи път разработи Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта. Програмата ще финансира дейности за превенция на рисковото поведение и различни видове зависимости, като предвиденият бюджет за 2017 г. е в размер на 2 000 000 лв.
По Програмата могат да кандидатстват организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и реализиращи дейността си в обществена полза.
На 20 и 21 април 2017 г. в сградата на Министерството на младежта и спорта ще се проведат информационни дни от 10:30 ч до 12:30 ч и от 15:00 ч до 17:00 ч в зала 203.

13.04.2017
    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева присъства на подписването на Меморандум за разбирателство и сътрудничество между Българската федерация по таекуондо и Световната централа на таекуондото Кукиуон. Подписи под документа сложиха президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев и президентът на Кукиуон Хюн-Дюк О. Гости на церемонията в хотел „Маринела“ бяха посланикът на Република Корея в България Н.Пр. Шин Бунам, ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, главният секретар на федерацията Александър Минев и вицепрезидентът на Българо-корейската търговско промишлена камара Камен Дамянов. 
   

Изявления и интервюта

Интервю на проф. Даниела Дашева за брой 14/ 7-13 април 2017, списание „Икономист“

Министър Дашева: Хазартът е най-логичният източник на приходи за спорта

07.04.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева даде интервю пред журналиста Стефан Антонов за списание „Икономист“, в което анализира проблемите на българския спорт и как да бъдат върнати децата в залите за тренировки.

Видео

В периода април – декември 2017 Спешъл Олимпикс България ще реализира отново национална кампания ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО сред деца и младежи с и без интелектуални затруднения под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката.

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта