Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

26.09.2017

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в Стара Загора. На церемонията присъстваха още зам.-кметът на града и посланик на Европейската седмица на спорта Красимира Чахова, народният представител Радостин Танев и общинският съветник Динко Михайлов. 
    „За втори път в рамките на няколко дни съм в европейския град на спорта Стара Загора. Вие заслужавате тази титла, защото Вашият град е един от най-спортните в България. Благодаря на родителите и учителите, които възпитават децата на Стара Загора в любов към спорта. Важно е всеки от Вас да практикува любимото си спортно занимание. Някои може би ще станат професионални спортисти, а на останалите тази любов ще им остане за цял живот. Забавлявайте се и никога не забравяйте, че времето, отделено за спорт ще ви се връща многократно през годините. Защото така развивате характера си и ставате силни личности, които ще бъдат полезни на нашето общество“, обърна се към участниците в спортния празник Кралев. 
    В спортните занимания се включи и 75-годишната баба Марина, която съобщи на министъра, че спортува всеки ден.

25.09.2017

    Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта #BeActive и във Враца, в присъствието на кмета Калин Каменов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев и областния управител Малина Николова. 
    "Много ми е приятно да видя толкова много млади и активни хора, за да открием заедно Европейската седмица на спорта. Враца е част от кампания, която се провежда в цяла Европа, защото е много важно да спортуваме, да бъдем активни и да живеем здравословно." С тези думи се обърна към присъстващите заместник-министър Ваня Колева. "Искам да предизвикам всички вас да бъдете активни, да спортувате, да предизвикате и вашите родители да спортуват", добави тя. Тя поздрави Община Враца за усилията, които полага за обновяване на спортната инфраструктура, като най-скорошното доказателство за това е изцяло реновираната покрита лекоатлетическа писта в спортен комплекс "Христо Ботев".   Кметът Калин Каменов също призова младежите да спортуват и благодари за подкрепата от страна на Министерството на младежта и спорта.

24.09.2017

    Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта #BeActive и във Велико Търново, в присъствието на кмета на града Даниел Панов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ и народен предсатвител от Велико Търново Цветан Цветанов, евродепутатa Ева Майдел и голямата надежда на българското плуване Антъни Иванов, който е и един от посланиците на Европейската седмица на спорта в България. Над 200 деца бяха активни и се включиха с разнообразни занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат в спортен комплекс „Ивайло“. 
    „Министерството на младежта и спорта вече трета година е координатор за България на инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive и за нас тя е сред най-важните ни събития. Защото Европейската седмица на спорта популяризира масовия спорт - спортът, достъпен за всеки един от нас и активния начин на живот. През тази седмица забравяме за медали, резултати и високи постижения и говорим само за това, което всеки от нас трябва да прави – да живее активно“, каза заместник-министър Ваня Колева. По думите й приоритет №1 на Министерството на младежта и спорта е да върне децата на спортни площадки, зали и терени. Тя благодари на Антъни Иванов, че се включва активно в кампанията на ММС, защото по този начин ще даде пример на много свои връстници и деца да се занимават активно със спорт.

23.09.2017
Атрактивни спортни демонстрации накараха столичани да бъдат активни в съботния ден

   Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (23-30 септември) в София. Инициативата на Европейската комисия стартира у нас с изложението „Избери спорт #Бъди активен“ в Борисовата градина. Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на инициативата #BeActive. На изложението водещите спортни федерации представиха спортовете си с атрактивни демонстрации и презентации.
   „Благодаря на всички, които се включиха в инициативата на Европейската комисия. За трета поредна година правим тази кампания и основната цел е да раздвижим ученици, младежи и подрастващи, защото знаем големия проблем на младите хора с обездвижването. Нека тези, които спортуват активно, да дават пример на останалите. Благодаря на родителите, които са тук и насочват децата си да се занимават със спорт“, заяви министър Кралев при откриването на Европейската седмица на спорта #BeActive. Той коментира, че освен чрез различни събития и инициативи, правителството се старае да привлече младите към спорта и с инвестиции в спортна инфраструктура.

22.09.2017

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон, които са у нас за годишната сесия на борда на директорите и комисиите. 
    През тази година се честват 50 години от създаването на конфедерацията, както и 50 години организиран бадминтон в България. 
    „За нас е огромен комплимент и чест, че Европейската конфедерация по бадминтон избра за годишната си сесия навръх 50-годишния си юбилей именно София. Работим изключително добре с нашата федерация и бадминтонът е един от най-бързоразвиващите се спортове в България, като имаме много сериозни успехи на европейско ниво. Вашият спорт е леснодостъпен за подрастващите, поради което създадохме програмата „Децата и бадминтона”, по която обхванахме над 1200 деца и която догодина планираме да разширим”, заяви Кралев пред делегатите на сесията.

22.09.2017

    Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева получи от председателя на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет Екатерина Йорданова жълта тениска, като по този начин прие щафетата на Европейската седмица на спорта #BeActive от Европейската седмица на мобилността. Това стана на велопоход, който стартира от Борисовата градина в София и е събитието, което отбелязва края на Европейската седмица на мобилността. Европейската седмица на мобилността е инициатива на Европейската комисия и се провежда от 16 до 22 септември с различни инициативи, организирани от Столична община и Център за градска мобилност. На събитието присъстваха още зам.-кметът на София Евгени Крусев, датският посланик Н.Пр. Сьорен Якобсен, началникът на КАТ – София комисар Тенчо Тенев, кметът на район Студентски Димитър Дилчев, общински съветници, любители на придвижването с велосипеди. 
    „Днешният велопоход е чудесна възможност за двигателна активност и активен начин на живот за всеки жител на големия град и е преход към Европейската седмица на спорта, която Министерството на младежта и спорта организира. Тя също е инициатива на Европейската комисия и нейната цел е да ни накара да спортуваме по-често“, каза Ваня Колева. Зам.-министър Колева беше и един от участниците във велопохода по софийските улици.

21.09.2017

    „Повечето важни събития, случвали се в най-близката история на България са ставали с активното участие на ученици от по-горните класове и студенти. Всяко поколение си има своята мисия, която трябва да си намери и да отстоява. Това няма как да се случи без да се научите в училище, че трябва да сте по-активни и да имате много по-силна и ясно изразена позиция. Не чакайте друг да взима решения вместо вас, бъдете активни!“ Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на представянето на Наръчник за ученическо самоуправление пред ученици в сградата на министерството. 
    Наръчникът се издава от Министерството на младежта и спорта със съдействието на Национален младежки форум (НМФ) и Софийски ученически съвет. Материалът е предоставен на ММС от Никол Първанова, която е на 18 години и е ученичка в 12-ти клас на 12 СУ „Цар Иван Асен II”. Никол е организационен секретар в работна група „Гражданска активност“ към Национален младежки форум и един от създателите на Софийски ученически съвет.

Изявления и интервюта

12.09.2017

   

    - Г-н Кралев, защо спортът загуби своята чистота и се превърна в риалити шоу за много пари?

   - Спортът не може да съществува без подкрепата на икономиката и индустрията. Много компании по цял свят припознават спорта като рекламен медиатор между тях и обществото. Ясно е, че в повечето държави публичните средства не достигат. Има страни, в които рекламните контракти са единствените, от които клубовете и състезателите им си набавят средства. Това става за сметка на чистотата на спорта.

Видео

    Министър Красен Кралев гостува на предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. В интервюто той гарантира, че и във втория си мандат начело на Министерството на младежта и спорта ще следи стриктно за справедливото разпределение и контролираното изразходване на държавните средства в спорта. „Справедливост – това е ключовата дума, която вълнува не само спортната общественост, но и всички българи. Като министър следвам буквата на закона и компромиси няма да правя”, заяви Красен Кралев.

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта