Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

23.05.2017

    Държавата има важна роля за насърчаването на социалната отговорност на спортните медийни компании: чрез провеждане на публични кампании, чрез изпращане на целенасочени послания и подходящи стимули, но и посредством учебните програми във висшите учебни заведения, формиращи млади журналисти. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на Съвета на ЕС по образование, младеж, култура и спорт, който се провежда в Брюксел. На днешното заседание на Съвета беше разисквана ролята на спортните медии за засилване на социалното приобщаване.

22.05.2017

    Българското правителство ще работи активно за подобряване на условията за успешна реализация на потенциала на младите хора, за тяхното устойчиво развитие и участие в обществото. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на Съвета на ЕС по образование, младеж, култура и спорт, който се провежда в Брюксел. По време на днешното заседание на Съвета бяха разисквани теми, свързани с младежките политики в страните-членки на ЕС. 
    “Всяка от нашите държави е изправена пред предизвикателството да отговори на нуждите на младите хора и да ги ангажира като ценни партньори за изграждането на бъдещето на Европа. Смятам, че младежката работа и образованието във всичките му форми са ключът към това”, заяви министър Кралев. Той даде пример с достъпа до гражданско образование чрез използването на неформалното образование и подхода “Връстници обучават връстници”.  По думите на Кралев това би повлияло позитивно за изграждането на важни умения, знания и ценности у младите хора.

21.05.2017

    За да си министър не е достатъчно само да имаш добра професионална подготовка. Трябва да имаш и сърце да решаваш сложните и трудни казуси. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в интервю за предаването „Опорни хора“ на „България он еър”. Той говори още за основните приоритети, които си поставя през втория си мандат на поста, реформата в спорта, изграждането и реконструкцията на физкултурните салони и решаването на проблема с базите на ЦСКА.

21.05.2017
   Министър Красен Кралев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев и изпълнителният директор на футболната централа Антон Попов връчиха купата и златните медали за титла номер шест на ПФК Лудогорец след мача с ЦСКА, завършил 1:1.  
20.05.2017
    До десети юни ще сме приключили с ремонтните дейности на стадион ”Тича”. Феновете на “Черно море” могат да са спокойни, защото първият мач от новото първенство ще бъде игран на този стадион. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на инспекция на строителните работи на стадион “Тича” във Варна.  “Знаете, че една голяма част от моя живот е свързана с този стадион. Приемам този проект много лично и наистина се вълнувам, защото това е една мечта на всички фенове на “Черно море” – да имаме модерен стадион с ново тревно покритие и осветление. Все пак “Черно море” е отборът на Варна и много хора се интересуват какво се случва със стадиона”, добави той.
20.05.2017

    Щастлив съм, че успяхме да върнем рали “България” в родния му дом Варна. Следващата важна стъпка е да направим така, че страната ни да върне позициите си на международната сцена и наследникът на легендарното рали “Златни” отново да стане кръг от европейския шампионат. Това каза по време на официалния старт на 48-то рали “България” министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който бе патрон на авторитетното състезание. От миналата година рали “България” се върна отново на територията на Варна по инициатива на министър Кралев. 

19.05.2017

    Заместник-министърът на младежта  и спорта Ваня Колева присъства на тържественото събрание на Националната спортна академия „Васил Левски“, по повод Деня на българската писменост и култура 24 май. 
    „За мен е чест в навечерието на един от най-българските празници да присъствам на тържественото събрание на Национална спортна академия по повод деня на славянската писменост и култура 24 май. Това е специален момент за мен, защото аз съм възпитаник на НСА и това е първата ми публична изява тук като заместник-министър на младежта и спорта.  Националната спортна академия е специален институт. Това е мястото, в което се коват медалите ни в спорта, в което се изгражда здрава и силна нация на България. Искам да благодаря на ръководството на Академията за начина, по който възпитава нашите деца. За това, че израстват здрави, силни, можещи и активни граждани на страната ни. Всички Вие сте бъдещето на нашата нация и ние разчитаме на Вас“, поздрави академичната общност Ваня Колева.

Изявления и интервюта

23.05.2017

   "На власт отново е ГЕРБ и част от министрите от предишни правителства се завръщат на постовете си. Не са много, а един от тях е Красен Кралев, който отговаря за младеж­та и спорта. Явно приносът му в предишния мандат и придобитият опит са сериозен коз в ръката на варненеца..."

   Така започва очеркът за Красен Кралев във в. "Труд", който представя министрите в третото правителство на премиера Бойко Борисов.

Видео

    Министър Красен Кралев говори пред БНТ за основните цели във втория си мандат начело на българския спорт. Сред очертаните от министъра приоритети е подобряването на условията за спорт в училищата, за което са предвидени 130 млн. лв. в следващите 4 години. Интервюто е взето по време на международния „Маратон Варна 2017“ и спортния празник в морската столица по случай Световния ден на предизвикателството.

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта