Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

17.01.2020
Водещи на церемонията тази година са гимнастичката Невяна Владинова и Део

    Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор (БСТ) ще отличат най-добрите спортисти и треньори за 2019 г. Това ще се случи по време на петото издание на церемонията “Нощта на шампионите”. 
    Премии на обща стойност 215 000 лева ще бъдат раздадени на победителите и техните треньори в 7 категории: 
    • „Спортист № 1 на България“ 
    • „Треньор № 1 на България” 
    • “Отбор № 1 на България” 
    • „Спортист с увреждания № 1 на България“ 
    • „Млад спортист до 23 години № 1 на България“ 
    • „Млад спортист до 18 години № 1 на България“ 
    • „Млад спортист до 16 години № 1 на България“

16.01.2020

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов наградиха най-изявените спортисти на “Спортна асоциация - МВР” за 2019 г. Кралев връчи призовете на спортисти, служители на МВР със значителен принос към световния и национален спорт. В тази категория отличени бяха Тайбе Юсеин (борба), Ивет Лалова (лека атлетика), Тервел Пулев (бокс), Мария Гроздева (спортна стрелба), Петър Стойчев (плуване) и Антоанета Бонева (спортна стрелба).

12.01.2020
Зам.-министър Андонов награди втората в класацията - Александра Начева

    Плувецът Йосиф Миладинов спечели наградата за най-добър млад спортист за 2019 г. в деветото издание на анкетата за спортисти до 19 години, организирана от специализирания сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg. 
    През изминалата година Миладинов завоюва бронзово отличие на световното първенство за юноши на 50 м бътерфлай, стана втори в Европа на 100 м в същата дисциплина и покри норматив "А" за олимпийските игри в Токио. Наградата на Миладинов прие председателят на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев, който изказа своята благодарност към министър Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта за подкрепата, която оказват за развитието на плувните спортове в България.

11.01.2020

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БОК Любо Ганев и генералният секретар на комитета Белчо Горанов подкрепиха българските спортисти в първия състезателен ден от третите Зимни младежки олимпийски игри в Лозана 2020. 18 спортисти (7 момичета и 11 момчета) ще представят страната ни в надпреварите, които продължават до 22 януари. Те ще участват в състезанията по ски алпийски дисциплини, биатлон, сноуборд, шорттрек, фигурно пързаляне, хокей и шейни. 
    Министър Кралев пожела успех на българските състезатели, които се подготвяха усилено, за да могат да покажат на какво са способни по време на най-голямото състезание за млади спортисти.

05.01.2020
Димитър Илиев спечели анкетата “Футболист на годината”

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 59-то издание на церемонията “Футболист на годината”. За най-добър играч на България за 2019 г. беше определен Димитър Илиев (“Локомотив” Пловдив). Той събра 216 т. в допитването до спортните журналисти. След него останаха Антон Недялков (“Лудогорец”) с 176 т. и Васил Божиков (“Слован” Братислава) със 162 т. 
    “Искам да пожелая на всички много успехи през 2020 г., много здраве и късмет. Пожелавам на футболистите ни да са здрави и без контузии, за да могат да реализират напълно възможностите и мечтите си. Очертава се тази година да е малко по-специална за нас, защото за първи път от 15 години имаме шанс и участваме в баражи за класиране на националния ни отбор на голям футболен форум. Искам да пожелая на всички наши състезатели от тима, на треньорите и на ръководството да бъдат единни и да бъдат сплотени. Винаги в трудни и тежки моменти българите съумяваме да се съберем, да наложим волята си и да постигнем мечтите си. Бог да е с Вас и дано да реализирате мечтите на милиони българи, които наистина обичат футбола, живеят с него и искат да видят Вашето поколение на голям спортен форум”, заяви министър Красен Кралев при откриването на церемонията.

27.12.2019
Над 5 милиона са инвестирани в спортна инфраструктура тази година

    5 550 000 лева са инвестирани през 2019 година в обновяване и изграждане на нова спортна инфраструктура в цялата страна, включително проектите, за които е отпуснато финансиране. За 2020 г. до момента са одобрени проекти за общо 715 000 лева. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев в рамките на отчета за постигнатото от Министерство на младежта и спорта през 2019 година, който представи. 
    По време на днешното заседание на Министерски съвет Кралев отчетe вложените средства за спортна инфраструктура и извършените подобрения в новия Закон за физическото възпитание и спорта (ЗФВС) през тази година, които целят разрешаването на основни проблеми в българския спорт.

23.12.2019

    Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов откри традиционния коледен турнир по плуване на “Национален спортен клуб Олимп”. В състезанието взеха участие 110 деца на възраст между 6 и 12 г. 
    “Горд съм и радостен да видя толкова много ентусиазирани и запалени деца по спорта. Продължавайте да спортувате, за да изпитате истинските ползи, които плуването носи след себе си”, каза зам.-министър Павлов.

Изявления и интервюта

21.07.2019

    - Здравейте, г-н Кралев! Ситуацията налага да започнем разговора с министър с необичаен въпрос – как се възстановявате от контузията? Какво казва по повод оперираното ви коляно проф. Хугат, под скалпела на когото са минавали футболисти за стотици милиони евро? 
    - Здравейте! Благодаря на въпроса! Възстановяването върви добре. Знаете, че съм упорит човек, който е минал през спорта и знае как да се бори. Беше много тежка операция, но за радост всичко върви по план. От няколко дни вече мога да се придвижвам без патерици и всичко е под контрол. Малко трудно е да намеря достатъчно време за рехабилитация, но се оправям някак си.

Видео

    Министър Красен Кралев гостува на предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. В интервюто той гарантира, че и във втория си мандат начело на Министерството на младежта и спорта ще следи стриктно за справедливото разпределение и контролираното изразходване на държавните средства в спорта. „Справедливост – това е ключовата дума, която вълнува не само спортната общественост, но и всички българи. Като министър следвам буквата на закона и компромиси няма да правя”, заяви Красен Кралев.

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта