Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър

Новини

10.07.2020

    Със Заповед № РД-09-770/10.07.2020 г. бяха допълнени указанията в Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. 
    Допуска се присъствието на представители на медиите и фотографи при спазване на противоепидемични мерки и настаняване в журналистическата ложа през седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м. При провеждането на медийни събития клубът-домакин следва да създаде условия за спазване на физическа дистанция между представителите на отборите и представителите на медиите.

09.07.2020

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед № РД-09-766/09.07.2020 г., съгласно която всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер се провеждат без присъствието на публика. Заповедта обхваща провеждането на мероприятия на открито и закрито за всички възрастови групи. 
    Задължително е поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес. 
    Допуска се спортисти и спортуващи да не поставят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

С приложение № 1 от Заповедта - Концепция и насоки за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол може да се запознаете тук

С приложение № 2 от Заповедта – Указания за прилагане на противоепидемични мерки във фитнес центрове и зали за фитнес може да се запознаете тук

С приложение № 3 от Заповедта – Указания за прилагане на противоепидемични мерки на спортни обекти и съоръжения може да се запознаете тук

01.07.2020

    На националния стадион „Васил Левски“ са въведени стриктни изисквания за спазването на всички противоепидемични мерки по време на финала за Купата на България между отборите на „Локомотив“ Пловдив и ЦСКА-София. Двубоят е тази вечер от 19.15 часа. 
    Около съоръжението е осигурено засилено полицейско присъствие. В това число и представители на икономическа полиция, които ще следят за разпространението на фалшиви билети. 12 000 пропуска бяха пуснати в продажба за феновете на двата отбора, след издадената Заповед от министъра на здравеопазването. Привърженици без билети ще бъдат спирани още на изградените пропусквателни пунктове. В секторите ще бъдат разположени стюарди, които ще отговарят за недопускането на хулигански прояви по време на футболната среща.

01.07.2020

    Във връзка с удължаването на срока на извънредната епидемична обстановка в страната министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед № РД-09-706/01.07.2020 г. С нея се актуализира срокът на мерките, които трябва да бъдат спазвани при провеждането на спортни мероприятия. 
    До 15.07.2020 г. всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на открито и закрито могат да се провеждат в присъствието на публика, при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

29.06.2020

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед № РД-09-704/29.06.2020 г., с която актуализира Концепцията и насоките за възобновяването на тренировъчния и състезателния процес в професионалния футбол, предложени от БФС.
Промените касаят т.1 "Медицинска концепция", част "Въведение"  т.2 и гласят следното: 


  • За лицата, които директно или индиректно участват в тренировъчните или състезателните процеси (футболисти, треньори, длъжностни лица, обслужващ персонал на стадиона), се изисква извършването на PCR тест за COVID-19 ежемесечно до трето число на текущия месец до отмяната на обявената в страната извънредна епидемична обстановка; 
    • За времето между двата теста здравословното състояние се следи от клубните лекари под ръководството на Медицинската комисия към БФС; 
    • Преди всяка футболна среща клубният лекар гарантира, че футболистите, които участват в срещата са здрави и няма опасност да заразят други лица с коронавирус COVID-19 
    • При установяване на заразено с COVID-19 лице, същото се изолира и поставя под карантина. Всички останали футболисти, треньори и други длъжностни лица, подлежат на незабавно изследване по метода PCR, като при два отрицателни резултата от проби, взети в два последователни дни, могат да продължат участието си в подготовката и официални футболни срещи. 

    Мерките остават в сила до отмяната на обявената в страната извънредна епидемична обстановка.

    Със заповедта на министър Кралев и Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателния процес в професионалния футбол може да се запознаете тук.27.06.2020
PCR тестове във футболните отбори ще се провеждат всеки месец

    Финалът за Купата на България между ЦСКА-София и “Локомотив” Пловдив ще бъде проведен пред 12 000 зрители на Националния стадион “Васил Левски”. Това решение беше взето по време на среща между премиера Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, представители на Националния оперативен щаб, Регионална здравна инспекция-София и Българския футболен съюз. Бяха обсъдени и противоепидемични мерки, които трябва да бъдат спазвани от футболните клубове, участващи в Първа лига.

24.06.2020

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед № РД-09-681/24.06.2020 г., която налага задължителното поставяне на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни и фитнес центрове и зали за фитнес. Същото се отнася и за публиката във всички закрити спортни обекти и съоръжения. 
    Заповедта допуска спортисти и спортуващи да не поставят маски и други защитни средства, покриващи носа и устата при състезателни и тренировъчни дейности в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни и фитнес центрове и зали за фитнес.

Изявления и интервюта

21.07.2019

    - Здравейте, г-н Кралев! Ситуацията налага да започнем разговора с министър с необичаен въпрос – как се възстановявате от контузията? Какво казва по повод оперираното ви коляно проф. Хугат, под скалпела на когото са минавали футболисти за стотици милиони евро? 
    - Здравейте! Благодаря на въпроса! Възстановяването върви добре. Знаете, че съм упорит човек, който е минал през спорта и знае как да се бори. Беше много тежка операция, но за радост всичко върви по план. От няколко дни вече мога да се придвижвам без патерици и всичко е под контрол. Малко трудно е да намеря достатъчно време за рехабилитация, но се оправям някак си.

Видео

    Министър Красен Кралев гостува на предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. В интервюто той гарантира, че и във втория си мандат начело на Министерството на младежта и спорта ще следи стриктно за справедливото разпределение и контролираното изразходване на държавните средства в спорта. „Справедливост – това е ключовата дума, която вълнува не само спортната общественост, но и всички българи. Като министър следвам буквата на закона и компромиси няма да правя”, заяви Красен Кралев.

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта