Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Видео
18.04.2017

В периода април – декември 2017 Спешъл Олимпикс България ще реализира отново национална кампания ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО сред деца и младежи с и без интелектуални затруднения под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката.

17.03.2017

    Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева гостува в предаването „Денят започва“ по БНТ с водещ Иво Никодимов. Тя говори за празника „Спортна пролет“, за спортната култура в семейството, за нуждата от нов закон за спорта и за това как да бъдат върнати децата към спортна активност.

15.03.2017

    Необходими са промени в системата на елитния спорт, ако искаме да сме конкурентоспособни на световната спортна сцена, каза в интервю за БТА служебният министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Тя каза още, че е привърженик на централизираната олимпийска подготовка в рамките на олимпийски тренировъчни центрове под ръководството на една структура, където състезателите да бъдат напълно осигурени и да се подготвят съобразно съвременните стандарти.

13.03.2017

    Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, пожела успех на българските участници в Световните зимни игри Спешъл Олимпикс за хора с интелектуални затруднения. Надпреварата ще се проведе от 14 до 25 март в Грац, Шладминг и Рамсау (Австрия), а страната ни ще бъде представена от 8 атлети на възраст между 12 и 35 години. В спортния форум ще се включат повече от 3000 състезатели, 1100 треньори, 3000 доброволци и над 500 официални лица от 110 държави. 
    

04.03.2017
Олимпийската подготовка на българските спортисти трябва да бъде централизирана

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева заяви в новия сутрешен блок на ТВ Европа "Европа Сутрин" с водещ Неда Василева: " Олимпийската подготовка на българските спортисти трябва да бъде централизирана. В момента тя се извършва от отделни федерации, което не позволява добър контрол и е възможно разпиляване на средства..."

14.02.2017

Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева заяви в предаването „Денят на живо“ по Канал 3: „Дошло е времето да имаме нов, съвременен Закон за спорта, който да бъде съобразен с новите тенденции в областта на организацията, управлението, финансите…“

09.02.2017
Новият министър на младежта и спорта в служебното правителство - професор Даниела Дашева, заяви в студиото на "Тази сутрин", че конкурс за базите на ЦСКА - стадион "Българска армия" и "Панчарево", ще бъде обявен при приключване на административните процедури и всеки може да заяви желание да използва съоръженията, стига да отговаря на определени условия...
 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта