Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Изявления и интервюта

Поздравителен адрес от министър Кралев по повод 29 години от олимпийската титла на Таня Богомилова

01.09.2017

pozdravitelen_adres.jpg

ДО Г-ЖА ТАНЯ БОГОМИЛОВА
ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН ПО ПЛУВАНЕ
И ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА
БФ ПЛУВНИ СПОРТОВЕ

Днес се навършват 29 години от единствената олимпийска титла на България в плуването - тази на Таня Богомилова от Сеул през 1988 г. и аз искам да й благодаря за радостта и гордостта, които ни е носила.
    Бих желал да поздравя Таня, която и като генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове се включва активно в социалните каузи на спорта. Заедно с нея днес открихме Европейската седмица на спорта #BeActive и аз смятам, че близкото присъствие на големите ни шампиони до децата е от изключително значение за мотивацията им към активен и здравословен начин на живот.
    Пожелавам на Таня Богомилова още дълги години да бъде пример за новото поколение млади български плувци и много успехи в професионален и личен план.

КРАСЕН КРАЛЕВ,
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА