Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Изявления и интервюта
предишна стр. 1 2 следваща стр.
предишна стр. 1 2 следваща стр.
Интервю на проф. Даниела Дашева за брой 14/ 7-13 април 2017, списание „Икономист“

Министър Дашева: Хазартът е най-логичният източник на приходи за спорта

07.04.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева даде интервю пред журналиста Стефан Антонов за списание „Икономист“, в което анализира проблемите на българския спорт и как да бъдат върнати децата в залите за тренировки.

Акценти от интервюто на проф. Даниела Дашева в спортно шоу „Гонг“ по „Дарик Радио“, 16.03.2017 г.

Министър Дашева: Трябва да се възпитават навици за спортуване в семейството

17.03.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева гостува в спортно шоу „Гонг“ по „Дарик Радио“ и отговори на въпроси за предстоящия празник „Спортна пролет“, за ученическия спорт, физическата активност в семейството, в училищата и университетите, за елитните спортисти и за финансирането на спорта.

Интервю на проф. Даниела Дашева за предаването на Българската национална телевизия „Спортна треска“, 19.02.2017 г.

Проф. Дашева: В конкурса за базите на ЦСКА няма да има привилегирована страна

21.02.2017

    Цветелина Абрашева: „Вчера служебният министър на спорта проф. Даниела Дашева обяви сумата, която ЦСКА плаща за наем на стадион „Българска армия“. Уточняваме, че става въпрос само за стадион „Българска армия“. От клуба излязоха с официално становище по темата на своя сайт. От него става ясно, че наемът за двете бази - стадион „Българска армия“ и базата на „Панчарево“ - е общо 80 000 лв. без ДДС. Сумата се приспада от инвестициите, които червените влагат в базите. Чуйте интервюто на министър Дашева. 
    - Какво се случва с тези инвестиции, ако вследствие на търга клубът загуби базите? ММС ще дължи ли някакви компенсации за направените инвестиции? 
    - Не! В условията на договора и времето за ползване на базите, ПФК ЦСКА-София ЕАД трябва да направи съответните инвестиции, които всъщност се включват в наема, който те плащат. Т.е. това, което трябва да плащат на министерството, те го плащат под формата на инвестиции.

Емо Костадинов пред OFFNews: Спортът затъва, защото кадърните треньори избягаха

Не приемам случилото се с родния ми ЦСКА, дано се появи клубът с харизма, който ще обедини феновете

17.02.2017

    Емил Костадинов изглежда доста променен. Не че някога е бил рязък, но сега героят от "Парк де Пренс" има вид на по-улегнал, премерен. От две седмици Емо е съветник по спортните въпроси на министър Дашева. На практика е заместник на професора, но очаква всеки момент да завърши магистратурата си, за да заема поста официално. Палачът на Франция даде интервю в новата си роля специално за "OFFNews". 
    - Г-н Костадинов, как стигнахте до това предизвикателство - съветник на министъра, на практика заместник на проф. Дашева по спортните въпроси? 
    - Обади ми се самата проф. Дашева. Поговорихме, сподели ми своите идеи. Срещнахме се, обсъдихме пак всичко и реших, че мога да бъда полезен. 
    - Трудно ли приехте предложението? 
    - След като видях, че имаме общи идеи за спорта в България - не. Положението не е леко, така че няма много време за мислене. Първите дни го показват, доста тежка е работата, но постепенно вървим напред.

Министър Дашева в предаването на Българското национално радио „Преди всички“, с водещ Силвия Великова:

Спортът има нужда от нова визия и нова система

15.02.2017
    Ударно, спортно начало в предаването на „Хоризонт“ „Преди всички“. В студиото е служебният министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева – професор по теория и методика на спортната тренировка, бивш зам.-ректор на Националната спортна академия. Нейни възпитаници са едни от нашите най-успели спортисти, полиглот. „Спортният министър трябва да е професионалист, а не спуснат отвън“ – това е очакването на общността. Вие сте за малко на този пост, но нивото трябва да се поддържа и отнякъде трябва да се започне. Да започнем с въпроса, който се задава на всички служебни министри: 
    - Кой Ви покани да оглавите министерството на спорта? 
    - Покани ме лично президентът на републиката ген. Румен Радев. Така че предложението идва от него.
13.02.2017

    Красимира Станкова, в. Труд

    Обявяването на проф. Даниела Дашева за спортен министър в служебното правителство предизвика доста положителни коментари. По лаконичното  мнение на повечето специалисти „тя е точният човек за поста“. Твърдение, което върви ръка за ръка с разочарованието, че ще е само два месеца в министерското кресло. И едва ли ще има осезаеми промени в спорта. 
    Даниела Дашева е професор по теория и методика на спортната тренировка, бивш заместник ректор на Националната спортна академия с богат международен опит. Емблемите на българския спорт Димитър Бербатов, Екатерина Дафовска, Станка Златева, Йордан Йовчев, Мария Гроздева, Тереза Маринова са една малка част от нейните възпитаници в Академията. Новият министър има репутацията на строг и критичен преподавател, но може би затова студентите я обожават.

08.02.2017
На българския спорт му трябва чисто нова система
- Как премина първата ви седмица като министър, г-жо Дашева?

- Напрегнато. С много работа в министерството. Запознаване с дейността му. Аз, разбира се, съм спортен човек и имах впечатление, че познавам работата във ведомството, но много от нещата се оказаха по-различни. И положих много усилия, за да се запозная по-бързо със ситуацията.
 
- Какво ви изненада най-много?

- Нямаше сериозни изненади. Министерството функционира добре административно и специализирано. Разбира се, това не означава, че всичко е, както трябва. Поводи за някакви съмнения в спортното министерство няма, но има какво да бъде оптимизирано.
07.02.2017
30.01.2017
28.01.2017
 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта