Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Галерия
предишна стр. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща стр.
предишна стр. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща стр.
27.02.2017

    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева подкрепяше българските боксьори във всички финални срещи на 68-ия международен турнир „Странджа“. Нашите състезатели спечелиха 4 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала пред ентусиазираната публика в столичната зала „София“.

24.02.2017

    Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, посети тренировка на националните състезателки по художествена гимнастика в столичната зала „Раковски“.

10.02.2017

    Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, връчи на Григор Димитров медал „За специални заслуги към спорта и България“. Най-добрият ни тенисист получи отличието минути, след като победи поляка Йежи Янович в двубой от осминафиналите на турнира Garanti Koza Sofia Open в зала „Арена Армеец“.

10.02.2017

    Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, връчи наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев – Люпи и Николай Колев – Мичмана. Наградите са учредени от Българската асоциация на спортните журналисти, а церемонията се състоя в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“.

10.02.2017

  Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева откри в Банско Световната купа по сноуборд за жени и мъже. Тя връчи и отличията на Радослав Янков и олимпийската шампионка от Сочи Патриция Кумер (Швейцария), които са победителите от първия ден на надпреварата в дисциплината паралелен гигантски слалом (PGS).

28.03.2016

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на шампионите и призьорите от световното първенство по муай тай, което се проведе в Банкок, Кралство Тайланд. Българите се върнаха от шампионата с 4 титли, три сребърни и три бронзови отличия.
    Почетен плакет за успехите получи председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Виктор Меламед, който пък подари на министъра илюстрация върху коприна с най-популярните удари и движения в муай тай.

20.09.2015

    Над 600 деца, младежи, цели семейства, представители на спортни клубове и ветерани участваха в голям спортен празник в Борисовата градина в София по повод Европейската седмица на спорта #BeActive.        
    Министерството на младежта и спорта, в партньорство с общини, спортни клубове, младежки организации и доброволци, организира от 14 до 20 септември над 160 спортни събития в София и страната по повод Европейската седмица на спорта. В Пловдив, Стара Загора, Враца, Велико Търново, Плевен, Бургас, Ямбол, Добрич, Варна, Русе, Габрово, Благоевград,  София и други градове се проведоха множество спортни прояви и състезания, открити бяха спортни площадки, привлечени бяха за участие в кампанията хиляди българи, независимо от възраст, опит и спортно ниво.

17.09.2015
Загасете компютрите и излезте навън да спортувате, призова децата министърът

    За по-дълъг срок на отдаване на спортната база ще настоява министърът на младежта и спорта Красен Кралев, стана ясно от негово изказване по време на посещението му в Бургас по повод инициативите, включени в Европейската седмица на спорта #BeActivе.
    „Ще настоявам в новия Закон за спорта да влезе коренно различно отношение към спортните бази. Трябва да се развържат ръцете на кметовете, на областните управители и да се даде възможност за по-голям срок, повече от 30 години, за отдаването на тези бази, защото по-голямата част от тях са общинска собственост. И когато тази инвестиция бъде призната като разход на дадена компания, мисля че като начална стъпка ще бъде достатъчно. Защото забелязваме, че там, където има нова или подновена спортна инфраструктура, децата веднага я запълват”, заяви Кралев.

16.09.2015

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев приветства участниците в спортния празник във Велико Търново, част от Европейската седмица на спорта #BeActive. 
    Кралев посети реновирания стадион „Ивайло“ заедно с кмета на града Даниел Панов, където футболната легенда от „САЩ – 94“ Бончо Генчев подари на министър Кралев виолетовата фланелка с емблематичния № 10 на Красимир Балъков.

14.09.2015

До седмица-две се очаква на второ четене в Народното събрание да влезе поправката в закона за училищното и предучилищното образование, с която се регламентира треньори да могат да водят третия час по физическо възпитание, а децата от начален курс да бъдат обучавани от учители по физическо. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който откри в Пловдив Европейската седмица на спорта #BeActive.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта