Министър Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive

KBON8447.JPG KBON8537.JPG KBON8723.JPG KBON8873.JPG KBON8904.JPG
KBON8921.JPG KBON8960.JPG KBON9003.JPG KBON9018.JPG KBON9022.JPG
KBON9064.JPG KBON9121.JPG

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive, която стартира с демонстрации на повече от 50 вида спорт в столичната зала „Арена Армеец“.
    „Завърши може би най-силната седмица в българския професионален спорт за тази година и започва най-интересната седмица, която е свързана със спорта за всички. Ние опитваме по различни начини да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско училище, до всяко дете“, заяви Красен Кралев.
    Спортният министърът изрази своята благодарност към всички федерации, клубове, институции и посланици, които подкрепят инициативата. Той апелира всички родители, директори на училища и учители да заведат децата в „Арена Армеец“ по време на Европейската седмица на спорта, за да общуват с големите български шампиони, да се докоснат до магията на спорта и да изберат кой е най-подходящият за тях.
    На официалното откриване присъстваха и двама от посланиците на инициативата световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин и световният вицешампион по тенис на маса за хора с увреждания и национал при състезателите без увреждания Денислав Коджабашев.
    „Спортът ни дава дисциплина, учи ни как да живеем пълноценно. Всяко дете трябва да спортува“, каза Тайбе, която само преди дни се завърна с олимпийска квота за Игрите в Токио 2020 и сребърен медал от Световното първенство по борба. Денислав Коджабашев изрази радостта си от това да види “Арена Армеец” пълна с деца, които се докосват до спорта за първи път в своя живот благодарение на спортния панаир.
    Сред гостите бяха и заместник-министрите на младежта и спорта Стоян Андонов и Николай Павлов, ректорът на Национална спорта академия „Васил Левски“ Пенчо Гешев, директорът на Български червен кръст - София Петранка Недялкова, Екатерина Йорданова, която е председател на комисията по транспорт и туризъм, легенди на българския спорт, като Любо Ганев, Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Ренета Камберова, както и младите надежди фигуристката Александра Фейгин и джудистът Ивайло Иванов.
    Министерство на младежта и спорта е основен организатор на Седмицата на спорта и за пета поредна година предоставя на жителите и гостите на столицата възможността да се докоснат до различни видове спорт. Тази година кампанията е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“ От днес до 26 септември „Арена Армеец“ е домакин на Спортен панаир #BeActive Fair. В него се включват над 100 участници – федерации и спортни клубове, които представят дейността си с информационни щандове и демонстрации. Целта на спортния панаир е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Чрез него спортните федерации и клубове имат възможността да намерят талантливи деца, с които да работят в бъдеще. Осигурен е и специален басейн, на който посетителите могат да наблюдават демонстрации по водна топка и водно спасяване.