Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Министър Дашева участва в награждаването на българските медалисти и участници в световните зимни военни игри

19.04.2017

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg
    Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева и нейният съветник Емил Костадинов присъстваха на награждаването на медалистите и участниците в представителния отбор на Въоръжените сили на Република България в ІІІ световни зимни военни игри в Сочи (22 – 28 февруари 2017 г.). Нашите спортисти спечелиха пет медала (три сребърни и два бронзови) от най-висшия зимен военен спортен форум, който се организира веднъж на четири години. Българските участници се състезаваха в дисциплините биатлон, ски бягане, ски ориентиране, ски алпийски дисциплини (слалом) и направиха най-успешното си представяне на световни зимни военни игри досега. 
    За високи постижения и издигане авторитета на Въоръжените сили на Република България на церемония в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната с парични и предметни награди бяха отличени биатлонистите Красимир Анев и Владимир Илиев, както и състезателят по ски ориентиране Станимир Беломъжев. Награден знак за принос към Министерството на отбраната получи Антония Григорова (БФ Ориентиране). С грамота бяха наградени други 17 участници в представителния отбор. 
    Министър Дашева поздрави лично всички отличени и ги приветства с думите: „За мен е истинска чест да присъствам на това тържествено награждаване на най-добрите ни спортисти от световните зимни военни игри. Три години след последната олимпиада в Сочи аз виждам, че зимният спорт у нас е жив и искрено се надявам да спечелите същите медали на следващите игри догодина в Южна Корея, а също и да смените цвета на метала. Военното министерство има съществен принос за развитието на спорта в България и се надявам да продължи успешната съвместна работа със спортното министерство, тъй като нашите военни спортисти имат още какво да покажат на света.“ 
    Заместник министър председателят по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната в служебното правителство Стефан Янев връчи наградите на участниците в представителния отбор и им благодари за положените усилия и постигнатите високи спортни резултати. Началникът на отбраната на Република България генерал-лейтенант Андрей Боцев също поздрави спортистите за тяхната борбеност и дух. От името на отбора Станимир Беломъжев обеща, че всички ще продължат да работят за издигане авторитета на българския спорт и на българската армия.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта