Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

ММС подкрепя Национална универсиада 2017 Стара Загора

20.04.2017

_TJ_5982.jpg _TJ_6016.jpg _TJ_6073.jpg _TJ_6102.jpg
    Министерството на младежта и спорта подкрепя Националната универсиада 2017, стана ясно на пресконференция, която се проведе в пресклуб „България“. Спортното министерство беше представено от Мария Стефанова, директор на дирекция „Спорт за учащи и спортни училища“. Тя пожела успех и здраве на участниците и организаторите от Асоциация за университетски спорт „Академик“, Тракийски университет и община Стара Загора. 
    В спортното събитие ще вземат участие над 1200 студенти в 13 спорта – футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, хандбал, тенис на корт, тенис на маса, карате, джудо, кикбокс, катерене, ориентиране и плуване. Официалното откриване на универсиадата ще се състои на 9 май от 20 часа пред сградата на общината в Стара Загора. 
    В пресконференцията участваха още председателят на Асоциация за университетски спорт „Академик“ Златко Джуров, спортният директор на АУС „Академик“ Никола Динев, помощник ректорът на Тракийския университет Стефан Рибарски и Петко Крумов, представител на община Стара Загора.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта