Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Министерството на младежта и спорта на България бе домакин на първото посещение на представители на Съвета на Европа

10.10.2019
Bulgaria evaluation visit 2.jpg

    В периода 7-9 октомври 2019 г. Министерството на младежта и спорта на България бе домакин на първото посещение на представители на Съвета на Европа (Разширеното частично споразумение за спорта) за оценяване на съответствието на българското спортно законодателство и спортна политика с Европейската спортна харта. Екип от експерти по спортна политика се срещна с водещи представители на българското спортно движение, включително представители на Министерството на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Държавна комисия по хазарта, президента на Българския Олимпийски комитет, Българския футболен съюз, Столична община, „София – Европейска столица на спорта“, Българската федерация по кану-каяк, Асоциация за развитие на българския спорт. 
    По време на посещението бе обърнато особено внимание на популяризирането на спорта за всички и културата на доброволчеството в спорта. Освен това, бе обсъден и спортът за възрастните хора. След посещението ще бъде публикуван доклад относно съответствието с ангажиментите, включващ и препоръки.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта