Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – ВЪЗМОЖНА

06.12.2018

Aneliya Gesheva.JPG Atanaska Nikolova.JPG Georg Georgiev.JPG IVD Ministry of Youth and Sports.JPG
Maluk Prints.JPG Stoyan Andonov.JPG Studentski Suveti Koleva.JPG Vanya Koleva.JPG
    На 5-ти декември, Международния ден на доброволеца, Министерство на младежта и спорта връчи наградите в ежегодния конкурс “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”, насочен към изявени млади доброволци от цялата страна. 
    Награждаването се състоя в Централен Военен Клуб като част от светлинно-музикалната постановка –„ Малкият принц“, представена от млади актьори от Музикален театър София, които предадоха посланието на всички присъстващи в залата. 
    „Да бъдеш доброволец означава да имаш голямо сърце и да си готов да помагаш на хората без да очакваш нищо в замяна. Затова искам да изкажа специални благодарности на хората, които полагат безвъзмезден труд в подкрепа на различни инициативи, включително и тези, които не са наградени днес. Вашата дейност е високо ценена и достойна за уважение и трябва да служи за пример на всички български граждани.“, заяви Ваня Колева, зам.-министър на младежта и спорта, по време на събитието. 
    „Доброволчеството е двупосочен процес. От една страна, освен оказаната подкрепа на хора в нужда, то подбужда проявата на човешки добродетели и те учи да даваш. От друга - самият процес помага за развитието на личностните, а дори и професионалните качества на човек. Това е и основен приоритет на Министерството на младежта и спорта.“, допълни тя. 
    Зам.- министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, Зам.- министърът на културата Амелия Гешева, Зам.- министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, Зам.- министърът на външните работи Георг Георгиев и председателят на Държавна агенция закрила на детето д-р Елеонора Лилова връчиха специални награди на най-изявените доброволци. Те бяха номинирани от организациите, в които полагат доброволчески труд и които в рамките на няколко седмици бяха подкрепени в социалните мрежи. 
    Награди за цялостен принос в доброволчеството и младежките политики бяха връчени на Национално представителство на студентските съвети и Асоциация „Докосни дъгата“ лично от зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева, а специално за събитието, г-жа Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, изпрати видео обръщение към всички присъстващи. 
    Спонсори на събитието бяха брандът NESCAFE® 3in1, който отново потвърди подкрепата си към инициативата „България обича младите“, както и минерална вода Банкя. 
    5 декември е определен за Международния ден на доброволчеството от Организацията на Обединените нации (ООН) през 1985 г. Целта е да се популяризира доброволчеството и да се насърчава участието на младите хора в доброволчески инициативи. Вече 33 години по инициатива на ООН на този ден институции, организации и граждани изразяват своето уважение и благодарност към всички хора, готови да помагат безвъзмездно чрез своя доброволен труд.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2019 Министерство на младежта и спорта