ММС и БФС обсъдиха развитието на футбола в училище

13.02.2017

_MG_5662.jpg _MG_5683.jpg _MG_5691.jpg _MG_5708.jpg
_MG_5783.jpg _MG_5798.jpg
    Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева обсъди с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов възможността за реализиране в партньорство на програма за практикуване на спорта футбол в свободното от учебни занятия време в училищата. Целта е да бъдат обхванати всички желаещи момичета и момчета.
    „Идеята е хубава и имам конкретни виждания по въпроса“, заяви проф. Дашева. Борислав Михайлов афишира готовността на Българския футболен съюз да подкрепи активно подобна програма, като ще изплаща заплати на поне 35 квалифицирани треньори. Георги Александров, съветник на президента Румен Радев по въпросите на младежта и спорта, който придружаваше министър Дашева, коментира, че държавният глава винаги е стоял зад спорта и зад добрите инициативи в тази важна за подрастващите област.
    Проф. Дашева, нейният съветник Емил Костадинов и Георги Александров, проведоха работна среща с Борислав Михайлов в новата Национална футболна база „Бояна“. Там бяха обсъдени и други актуални теми като ремонтирането на спортните съоръжения на високопланинската база в Белмекен, охраната на футболните мачове и нуждата от нов Закон за спорта.
    Министър Дашева се запозна подробно с цялата Национална футболна база „Бояна“, посети офисите на Българския футболен съюз и разговаря със служителите, след което разгледа хотелската част, съблекалните, възстановителния център и игрищата.
    „Видял съм много бази в цяла Европа и мога да кажа, че нашата е сред трите най-добри“, коментира Емил Костадинов.