Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Министър Кралев връчи купата на шампионите в благотворителен футболен турнир на феновете

Победителите от фенклуба на „Челси“ ще направят членска карта на министъра
12.11.2017

A24Q0560.JPG A24Q0874.JPG A24Q0916.JPG A24Q0936.JPG A24Q0951.JPG A24Q0968.JPG

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на отбора на феновете на „Челси“, които спечелиха 8-ия благотворителен футболен турнир на Асоциацията на българските фенклубове на чуждестранни отбори. Средствата от благотворителната инициатива са за консумативи и пособия за деца и младежи с увреден слух. В награждаването участваха още председателят на Зоналния съвет на БФС в София Валентин Чакъров и председателят на Асоциацията на българските фенклубове Елена Тодоровска. 
    Министър Кралев проследи финалния мач от турнира на игрището на комплекс „Спортна София“ в столичния квартал „Зона Б5“. В решителния двубой отборът на феновете на неговия любим клуб „Челси“ победи тима на привържениците на „Ювентус“ с 5:1. На трето и четвърто място се класираха „Интер Клуб България“ и „Ливърпул“. Всички призьори получиха медали и поздравления от министъра. Победителите от фенклуба на „Челси“ поеха ангажимент да издадат членска карта на Кралев, когато научиха, че и той е запален почитател на „сините“ от Лондон. 
    „Футболът е феномен, защото обединява много хора за благотворителни каузи. Много е приятно, когато видиш непримирими фенове на различни чуждестранни отбори да прегърнат идеята за благотворителност и да помогнат на децата с увреден слух. Похвални са усилията на председателя на Асоциацията на българските фенклубове Елена Тодоровска, която години наред полага усилия този турнир да се провежда. Турнирът има бъдеще и може да се разгърне през следващите години, защото такива благородни инициативи трябва да поощряват от общините и от правителството“, заяви министър Кралев. 
    Благотворителният турнир между отборите на фенклубовете се проведе в партньорство с БФС, „Спортна София 2000“ ЕАД, Столична община, VTA Security Service и Детска футболна академия „Комета“. 
    Участваха 16 отбора, разпределени в четири групи – „Интер“, „Челси“, „Манчестър Юнайтед“, „Ювентус“, „Галатасарай“, „Ливърпул“, „Рома“, „Барселона“, „Саутхямптън“, „Бешикташ“, „Байерн“, „Астън Вила“, ЧСИ Бъзински, ЧСИ Мариян Петков, ЧСИ Неделчо Митев и включилият се с уайлдкард ФК „Торнадо“ 2013. 
    Най-малките фенове на чуждестранни отбори получиха като подарък безплатна тренировка, организирана от Детска футболна академия „Комета“. Децата също получиха медали от министър Кралев. 
    „Благодаря на всички, които участваха в турнира и помогнаха да се съберат средства. Футболът е магия и вие сте с много големи сърца“, обърна се към участниците Мария Кръстева, председател на Асоциацията на родители на деца с увреден слух. 
    Благодарност към фенклубовете и партньорите на турнира изрази и Елена Тодоровска, председател на Асоциацията на българските фенклубове на чуждестранни отбори. „Всички вие знаете колко е важно да правим добро. В двата дни на нашия благотворителен турнир вие показахте, че заедно можем“, каза тя. 
    В периода 2015-2017 г. Асоциацията на българските фенклубове на чуждестранни отбори подкрепи сдруженията с нестопанска цел „Аутизъм днес“, „Зачатие“, „Деца с онкохематологични заболявания“ и „Култура без граници“. 
    Всеки желаещ може да подкрепи благотворителната кауза с превод по банковата сметка на сдружение с нестопанска цел „Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори”: IBAN: BG53UNCR70001522362221 в Уникредит Булбанк.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2019 Министерство на младежта и спорта