Министър Кралев награди Митко Джорджев за сребърния му медал от Европейското първенство по таекуондо

05.12.2019
KBON8850.JPG

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС европейския вицешампион по таекуондо Митко Джорджев. Българинът стигна до финала на категория до 68 кг по време на шампионата за мъже в олимпийските категории, който се проведе в Дъблин, Република Ирландия. По пътя към сребърното отличие Джорджев постигна четири поредни победи, но в битката за златото отстъпи с 12:17 т. на руснака Сармат Цакоев.
    Успехът на Джорджев е най-големият за българското олимпийско таекуондо през 2019 г. „Haпълнo cъм дoвoлeн oт пpeдcтaвянeтo cи нa Eвpoпeйc?oтo пъpвeнcтвo. Toвa бeшe eдин cтpaxoтeн зaвъpшe? нa cъcтeзaтeлнaтa гoдинa и ce paдвaм, чe cтaнax вицeшaмпиoн”, заяви състезателят по време на своето награждаване.
    По време на срещата министър Кралев и президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев обсъдиха плановете за подготовка на най-добрите български състезатели през олимпийската година, както и представянето на таекуондистите през 2019 г. Те спечелиха общо 10 медала във всички възрастови групи, като само този на Митко Джорджев е от шампионат за мъже и жени.
    Почетен плакет на ММС получи и треньорът на Джорджев Теодор Георгиев.