Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Зам.-министър Андонов откри церемонията по тегленето на жребия за СП по баскетбол за юноши до 17 години

06.03.2020

STS_9061.JPG STS_9089.JPG STS_9241.JPG

    Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри церемонията по теглене на жребия за Световното първенство по баскетбол за юноши до 17-годишна възраст, на което България ще бъде бъде домакин. Шампионатът ще се проведе в „Арена Армеец“ от 4 до 12 юли. 
    „За нашата страна е чест да приеме шампионат от такъв ранг. Това е плод на многогодишните усилия и труд на Българска федерация по баскетбол. Уверявам Ви, че Министерството на младежта и спорта винаги ще подпомага детско-юношеския спорт, защото това са нашите бъдещи звезди“, каза Андонов. 
    Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков изрази своята благодарност към министър Красен Кралев и ММС за подкрепата, която оказват на федерацията. 
    В жребия се включиха спортният директор на ФИБА Предраг Богосавлев, както и легенди на българския баскетбол като Надка Голчева, Петкана Макавеева, Диана Брайнова, Снежана Михайлова. България попадна в група „B” на първенството, където ще мери сили с отборите на Франция, Китай и Доминиканска република 
    По време на церемонията бяха представени логото на шампионата и купата, която световният шампион ще получи.

Групи на световното първенство по баскетбол за юноши до 17 години:
Група А:
1. Канада
2. Австралия
3. Италия
4. Египет

Група B:
1. Китай
2. Доминиканска република
3. Франция
4. България

Група C:
1. Турция
2. Корея
3. Аржентина
4. Испания

Група D:
1. Русия
2. САЩ
3. Мали
4. Япония / Нова Зеландия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта