Зам.-министър Андонов откри церемонията по тегленето на жребия за СП по баскетбол за юноши до 17 години

06.03.2020

STS_9061.JPG STS_9089.JPG STS_9241.JPG

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри церемонията по теглене на жребия за Световното първенство по баскетбол за юноши до 17-годишна възраст, на което България ще бъде бъде домакин. Шампионатът ще се проведе в „Арена Армеец“ от 4 до 12 юли.
    „За нашата страна е чест да приеме шампионат от такъв ранг. Това е плод на многогодишните усилия и труд на Българска федерация по баскетбол. Уверявам Ви, че Министерството на младежта и спорта винаги ще подпомага детско-юношеския спорт, защото това са нашите бъдещи звезди“, каза Андонов.
    Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков изрази своята благодарност към министър Красен Кралев и ММС за подкрепата, която оказват на федерацията.
    В жребия се включиха спортният директор на ФИБА Предраг Богосавлев, както и легенди на българския баскетбол като Надка Голчева, Петкана Макавеева, Диана Брайнова, Снежана Михайлова. България попадна в група „B” на първенството, където ще мери сили с отборите на Франция, Китай и Доминиканска република
    По време на церемонията бяха представени логото на шампионата и купата, която световният шампион ще получи.

Групи на световното първенство по баскетбол за юноши до 17 години:
Група А:
1. Канада