Министър Кралев откри Балканските игри по скокове във вода за юноши и девойки във Варна

05.07.2019
IMG_20190705_174342_1.jpg IMG_20190705_174419.jpg IMG_20190705_184514.jpg received_329029254693024.jpeg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в откриването на Балканските игри по скокове във вода за юноши и девойки във Варна. Балканиадата продължава от 5 до 7 юли в плувен комплекс "Приморски".
    “За мен е огромно удоволствие да открия Балканското първенство по скокове във вода за юноши и девойки. Морската ни столица Варна се слави като перфектен организатор на състезания от най-висок ранг и искрено се надявам, че юношите и девойките от петте балкански държави - България, Гърция, Румъния и Сърбия, ще представят успешно един прекрасен, красив и много сложен спорт, какъвто е скоковете във вода”, каза министър Кралев и пожела успех на всички състезатели.
    Отбор от 12 юноши и девойки представя България на Балканиадата. ??
    Най-добрият български състезател по скокове във вода Димитър Исаев изпълни 3 и половина салта напред в чупка по време на официалното откриване на Игрите. Освен многократен държавен и балкански шампион, той е определен от специалистите като един от най-елегантните състезатели в Европа. Предстои му участие в европейското първенство в началото на август в Киев. Това е единственият състезател в България с най-сложна програма в олимпийската дисциплина - 10 метра кула. Най-малкият ни роден талант е 6-годишният Крис Йорданов, който също взе участие в откриването на състезанието. ??
    Надпреварата, която е организирана от Българска федерация по плувни спортове, със съдействието на общината, е част от програмата на Варна като “Европейски град на спорта”. Главен мениджър и съдия на Игрите е Георги Чобанов. ??
    На състезанието присъстваха още Коста Базитов – зам.-кмет на община Варна, Кристиан Димитров – директор на Дирекция „Спорт” и членът на Техническия комитет по скокове във вода към Европейската плувна лига (ЛЕН) – Грета Куглер, която оценява съдиите и ще даде цялостна оценка на организацията.