ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

12.03.2020

В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито. Това се казва в Заповед № РД-09-205/11.03.2020 г., подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика. Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика. Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.
    В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 (един) метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието. При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България.
    Изпратената до всички лицензирани спортни организации и техните членове заповед е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България и Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.