Заместник-министър Калин Каменов откри младежка социална работилница

01.02.2015

IMG_27.jpg IMG_278.jpg IMG_27943.jpg IMG_280.jpg
    Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов откри социално предприятие  - шивашко ателие в  Пловдив.
    „Ако искаме да имаме бъдеще и да помогнем на младите хора да си намерят работа, то това е начинът, по който трябва да се работи. За да се преодолее лошата класация на безработицата, в която България се намира, трябва да се действа по този начин. Правилният подход е чрез знания, труд и умения тези хора да добият самочувствие и да променят своя начин на живот“, каза заместник-министърът.
    Младежката социална работилница е създадена от „Национален алианс за работа с доброволци“. Проектът стартира с подкрепата на община Пловдив и се финансира от „Дружество за подпомагане на българските домове“  чрез дарители от немския град Дортмунд.
    По програмата ще започнат обучение 8 трайно безработни жени от уязвими социални групи.