Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Учениците от Радомир се включиха в Европейска седмица на спорта #BeActive

09.10.2019
image1.jpg image2.jpg image3.jpg image4.jpg image5.jpg

    Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на традиционния футболен турнир за купа "Христо Радованов" в Радомир, който тази година е част от инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive. В надпреварата се включват представители на всички училища в общината. Андонов поздрави участниците в състезанието и връчи на организаторите поздравителен адрес от министър Красен Кралев. 
    "Благодаря за усилията, които полагате за развитието и разпространението на спорта в община Радомир. Стимулирането на физическата активност сред младите хора е и основна цел на Министерството на младежта и спорта и на инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive", се казва в поздравлението от министъра на младежта и спорта. 
    ММС осигури подаръци и спортни пособия за участниците в надпреварата. 
    Преди началото на футболния турнир, с тържествен ритуал бе открит барелефът на Христо Радованов - деятел, посветил целия си живот на развитието на спорта в района. 
    На събитието присъстваха временно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Димитър Димитров, председателят на Общинския съвет в Радомир Светослав Кирилов и Пламен Алексиев. 
    Европейска седмица на спорта #BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта