Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Поздравителен адрес от министър Кралев по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец

23.06.2020
Kralev_Olympics2.jpg

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ,
РЪКОВОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА СПОРТА, 


    За мен е удоволствие и чест да Ви поздравя по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец! 
    От 1948 г. с решение на Международния олимпийски комитет на този ден целият свят чества зараждането на съвременното олимпийско движение и учредяването на Международния олимпийски комитет по идея на Пиер дьо Кубертен в Париж на 23 юни 1894 г. Тогава се взима решението за възраждане на Олимпийските игри. 
    България е една от 14-те държави, участвали в първата съвременна Олимпиада в Атина през 1896 г. Благодаря на всички български спортисти и техните треньори, които са защитавали честта на нашата страна на летни и зимни олимпийски игри. Всички ние се гордеем с Вашите победи и рекорди. И до днес Вие сте пример за най-младите ни състезатели. 
    2020 г. се оказа голямо изпитание за целия спортен свят. Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август тази година, но поради пандемията от коронавирус Олимпиадата бе отложена за лятото на 2021. Това бе правилното решение, защото здравето на атлетите е по-важно от всичко! 
    Искам да пожелая успех на всички наши олимпийци! През изминалите трудни месеци за цялото общество Вие показахте, че сте отговорни граждани и големи личности, които могат да бъдат морална и духовна опора на нацията. Сигурен съм, че полагате големи усилия, за да се подготвите по най-добрия начин и да представите достойно България на Олимпиадата догодина. За атлетите ни, които не успяха да спечелят квоти, убеден съм, че Вие можете и ще дадете всичко от себе си, за да изпълните най-голямата мечта за всеки спортист – участието на Олимпийски игри. 
    Пожелавам на всички наши спортисти здраве и бъдещи успехи!
    
    Честит празник! 

    КРАСЕН КРАЛЕВ, 
    МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА 


    23 юни 2020 г.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта