Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Министър Кралев участва в откриването на Световното първенство по борба за кадети

29.07.2019
KBA_3696.JPG KBA_3713.JPG KBA_3782.JPG KBA_3842.JPG KBON5085.JPG
KBON5089.JPG KBON5114.JPG KBON5241.JPG KBON5290.JPG KBON5316.JPG
KBON5376.JPG KBON5493.JPG KBON5530.JPG

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването на Световното първенство по борба за кадети, което се провежда от 29 юли до 4 август в София. На тепиха в „Арена Армеец“ ще излязат над 650 състезатели от 53 държави. България е представена от 29 борци. За организирането на шампионата ММС отпусна средства в размер на 350 хил. лева. 
    "За мен е удоволствие да Ви приветствам с „Добре дошли“ в България! За София е огромна чест да приеме Световното първенство по борба за кадети. Нашата страна е била домакин на множество състезания от най-висок ранг и аз съм убеден, че Българската федерация по борба ще се справи перфектно с организацията на шампионата", заяви Красен Кралев и пожела успех на всички участници. 
    Спортният министър изрази благодарността си към Международната федерация по борба и нейния президент Ненад Лалович за гласуваното доверие България да бъде домакин на тазгодишния шампионат на планетата и на олимпийската квалификация догодина, на която ще се разпределят последните квоти за Игрите в Токио. 
    Състезанието бе официално открито от президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. 
    "Без помощта на българското правителство, на Министерството на младежта и спорта и на Българската федерация по борба организирането на Световното първенство нямаше да бъде възможно", заяви Лалович и поздрави състезателите, техните треньори и съдиите на шампионата. 
    След церемонията по откриване министър Кралев получи почетен плакет от Международната федерация по борба и комплект медали от родната федерация за подкрепата, която ММС оказва на борбата. 
    На събитието присъстваха президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, президентът на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценов, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и генералният секретар на комитета Белчо Горанов. Световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин даде старт на церемонията по откриване, развявайки българския трибагреник.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2019 Министерство на младежта и спорта