Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Емил Костадинов откри финала на волейболната Скаут лига 2016/17 – момичета

17.03.2017

ATA_7950.JPG ATA_7956.JPG ATA_7959.JPG
ATA_7965.JPG ATA_7994.JPG ATA_8008.JPG
    Съветникът на министъра на младежта и спорта Емил Костадинов откри финалите на Скаут лигата 2016/17 - момичета, които се провеждат от 17 до 19 март в зала „Колодрума“ в Пловдив. На церемонията присъстваха мениджърът на волейболен клуб „Марица“ (Пловдив) Борис Халачев, членът на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол и изпълнителен директор на волейболен клуб „Хебър“ (Пазарджик) Витка Дончева и волейболната ни легенда Ани Узунова. Младите състезателки бяха приветствани и от представителния женски отбор на ВК „Марица“ (Пловдив). 
    „Пожелавам ви здраве и оспорвани битки. Скаут лигата се провежда за втора поредна година и искрено ми се иска да има още такива състезания, които да ви помогнат да станете големи спортистки. Поздравявам ви и от името на министъра на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева и ви желая успех“ , каза съветникът на министъра Емил Костадинов. 
    Във финалите в Пловдив участват 12-те най-добри отбора от 10 града на България. 168 момичета до 13 години ще играят в 6-хилядната спортна зала „Колодрума“, в която се проведе европейското първенство по волейбол за младежи през 2016 година. 
    Скаут лигата по волейбол е проект на Българската федерация по волейбол, който се осъществява със съдействието на корпорация „Развитие“. Целта му е най-малките състезателки да натрупат опит, да се откроят талантливите деца и да бъде направена качествена селекция за националните отбори.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта