Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Зам.-министър Павлов участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“

05.12.2019
Image1b.jpg Image2b.jpg Image3b.jpg Image4b.jpg Image5b.jpg

    Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов присъства на церемонията по откриване на международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“. Целта на форума е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики. Организатори на събитието са Спешъл Олимпикс България и Фондация „ПроСпорт“, а посланици на добра воля са спортистите Мирела Демирева, Ая Митева и Ангел Няголов. 
    „Спортът е най-добрият начин за интеграция на хората в неравностойно положение в обществото. За да постигне успех тази задача, не трябва да се обръща внимание само на високото спортно майсторство, но и на масовия спорт“, каза Павлов в своето приветствие към участниците в конференцията. 
    Той изрази благодарност към Спешъл Олимпикс България за грижите, които полагат за хората с интелектуални затруднения, за условията за тренировки, които им осигуряват и за това, че промотират спорта като основен начин за интеграция. 
    На събитието бяха раздадени годишните награди на „ПроСпорт“ за значим принос за разширяването на достъпа до спорт, за развитието на доброволчеството в спорта и на социалната мисия на спорта в България. Зам.-министърът връчи наградата на победителя в категория „Университет“ на представителите на Националната спортна академия „Васил Левски“ за университетския проект по адаптиран баскетбол. 
    Бяха връчени и почетни знаци за съпричастие към мисията на Спешъл Олимпикс България, сред носителите на които е министър Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта. 
    На церемонията присъстваха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Мариана Николова, Н. Пр. д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, председателят на Държавна агенция за закрила на детето Елеонора Лилова и други представители на държавни институции и неправителствени организации.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта