ММС връчи наградите в ежегодния конкурс “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”

06.12.2019
KBON8874.JPG KBON8930.JPG KBON9033.JPG KBON9121.JPG KBON9251.JPG

Министерството на младежта и спорта награди победителите в ежегодния конкурс „Мисията доброволец – (не)възможна“. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и е насочена към изявени млади доброволци от цялата страна.
    Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов поздрави всички присъстващи по повод 5-ти декември – Международен ден на доброволеца. „Доброволчеството е неразделна част от развитието на модерното общество. Като заместник-министър на младежта и спорта съм истински горд, че имаме толкова много млади, активни хора, които осъзнават колко ключова роля играят в това да допринесат за доброто на нашето общество“, каза той.
    В конкурса бяха номинирани хора и организации, които активно са се включвали в доброволчески инициативи и кампании през изминалата 2019 г. Участниците бяха разпределени в 3 категории - "Доброволческа организация", "Доброволец" и "Доброволческа мисия", а победителите бяха избрани чрез онлайн анкета. Наградите бяха връчени от зам.-министър Павлов, зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, кмета на Община Елин Пелин и член на управителния съвет на Националното сдружение на общините в България Ивайло Симеонов и директора на Центъра за развитие на човешките ресурси Петьо Кънев.
    Сред гостите на събитието бяха представители на държавни институции и неправителствени организации.

Победители в конкурса „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“:
Категория "Добрволческа организация":
1-во място - Български младежки червен кръст
2-ро място - Сдружение "Аз вярвам и помагам"
3-то място - Асоциация "Докосни дъгата"
4-то място - Български планински съюз
5-о място - Фондация "Национален алианс за работа с доброволци"

Категория "Доброволец":
1-во място - Ивайло Богомилов
2-ро място - Елена Михайлова
3-то място - Люси Йонина
4-то място - Юлиана Попдимитрова
5-о място - Ванеса Василева
6-о място - Давид Давидов
7-мо място - Димитър Койчев

Категория "Доброволческа мисия":
1-во място - "Студенти помагат на студенти" на Erasmus student network - Bulgaria
2-ро място - "Музика и цветове" на млади хора, доброволци и членове на Младежкия парламент в Русе
3-то място - "Възстановяване на сцените на Национален студентски дом" на националното представителство на студентските съвети в Република България
4-то място - "Зелен сбор" на сдружение "Зелен".