Министър Кралев откри ЕП по бокс за младежи и девойки в София

04.09.2019
KBON6635.JPG KBON6818.JPG KBON6945.JPG KBON7094.JPG KBON7764.JPG
KBON7772.JPG KBON7829.JPG KBON7854.JPG KBON7877.JPG KBON7908.JPG

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Евро-пейското първенство по бокс за младежи и девойки, на което домакин е столичната зала "София".
Надпреварата, в която ще участват близо 350 състезатели от 37 страни, ще продължи до 11 септември.
    "За България е изключително важно, че всяка година страната ни е домакин на боксови събития от висок ранг в различните възрастови групи. Състезателите, които ще видим в София се подготвяха усилено, за да дадат битка за титлите в отделните категории", заяви министър Кралев при официалното откриване на шампионата. Той призова съди-ите да се придържат към феърплея при определянето на победителите, а на състезателите пожела успех в предстоящите двубои.
    По време на откриването Кралев поздрави президента на Българ-ската федерация по бокс Красимир Инински за добрата организация и усилията, които се полагат за развитието на бокса при подрастващите. На турнира страната ни ще бъде представена от 13 боксьори - 9 при младежите и 4 при девойките.