Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Министър Кралев посети финансираните от държавата спортни обекти в Област Хасково

03.12.2018
Haskovo1.jpg Haskovo2.jpg Haskovo3.jpg Haskovo4.jpg
Haskovo5.jpg Haskovo6.jpg Haskovo7.jpg

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортни обекти и съоръжения в област Хасково, които са финансирани с помощта на държавата. 
    На стадион „Хасково“ Красен Кралев, придружен от народния представител от ГЕРБ Делян Добрев и Областния управител на Хасково – Станислав Дечев се срещнаха с мениджъра на ФК “Хасково” Емил Ангелов. Той ги разведе из стадиона и им показа обновения терен и лекоатлетическата писта с 6 коридора, чиято реконструкция е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 487 868 лв. 
    В момента на стадиона тренират ученици от Спортното училище, както и футболните клубове в града. 
    След завършването на няколко нови сектора, спортният обект ще приема състезания по лека атлетика на областно ниво. В момента се работи по сектора за скок на дължина и троен скок. Обособени са сектори за хвърляне на диск, тласкане на гюле и хвърляне на копие. 
    Спортният министър посети и град Харманли, където кметът на града Мария Киркова го запозна с ремонтните дейности около стария стадион „Хеброс“, който предстои да бъде напълно преобразен и ще се превърне в спортен комплекс с писта и сектор за хвърляния, двуетажна зала за волейбол и тенис с 350 места за феновете, четири тренировъчни зали и зала на славата, където ще бъдат подредени спомени от постиженията на местните спортисти. Ще има лекоатлетическа зала за тренировки със сектор за скокове. В комплекса ще бъде маркиран и терен за хокей на трева. Ремонтът ще бъде съобразен с нуждите и изискванията на треньори, спортисти и състезатели от спортните клубове в града. За цялостната реконструкция на обекта Министерски съвет отпусна общо 5 100 000 лв. 
    Министър Кралев проведе работна среща с кмета на Димитровград Иво Димов, с когото обсъдиха изграждането на игрище в спортен комплекс „Раковски“. В комплекса се предвижда изграждане на мултифункционално спортно игрище за тенис на корт и футбол на малко поле с размери 15/35 м. Игрището ще бъде с преместваемо сезонно покритие – лека, сглобяема стоманена конструкция – стоманена ферма и стоманени колони. Конструкцията е предвидена да бъде временно поставяема върху фундаменти. Стойността на проекта е в размер на 272 764,84 лв., като 200 000 лв. са от ММС, а останалите 72 000 лв. са от Община Димитровград. 
    По време на работното си посещение в Област Хасково Красен Кралев участва и в награждаването на победителите в проекта "10 причини да остана в моя град" в Харманли и Свиленград. На официална церемония в двата града той връчи призовете в категория "Спорт".

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2019 Министерство на младежта и спорта