Борисов и Кралев се срещнаха с турнирния директор на Sofia Open Горан Джокович

Тенисист номер едно Новак Джокович изпрати подарък на премиера Борисов
29.12.2018
3P1A0792.JPG PM_Goran_Djokovich - 2.JPG PM_Goran_Djokovich - 4.JPG

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещнаха с Горан Джокович, новият турнирен директор на Sofia Open. На разговора присъстваха председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и зам.-председателят на УС на Федерацията Рангел Марков.
    Горан Джокович предаде на Борисов специални поздрави, тенис ракета и тенис топки с автограф от името на племенника си Новак Джокович, с когото премиерът се познава лично.
    По време на срещата беше обсъдено предстоящото домакинство на България на престижния тенис турнир. За четвърти път страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Горан Джокович е в България, за да проследи организацията на надпреварата, която започва на 03-ти февруари 2019 г. в “Арена Армеец”.
    Чичото на тенисист номер едно в света заяви пред българския премиер, че се очаква турнирът да бъде един от най-силните в категорията АТP 250 през 2019 г. По думите му, това голямо спортно събитие ще обедини любителите на тениса на Балканите. Той направи съпоставка между обединението на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинството на Мондиал 2030 г. “Видяхме как премиерите на няколко държави на Балканите планирате съвместно домакинство на големи футболни първенства, защо да не бъде така и в тениса. София може да бъде центърът на тази идея”, каза Джокович.
    Според Горан Джокович се очаква София да посрещне едни от най-добрите играчи в момента – Качанов, Циципас и Медведев, както и опитните тенисисти Вавринка и Монфис. Според турнирния директор на турнира се очаква и Новак Джокович да се включи в Sofia Open.