Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Министър Кралев награди Светла Згурова за спечелената титла от Световното първенство по модерен петобой

26.07.2019

ID__2237.JPG
    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Светла Згурова, която се превърна в първата българска световна шампионка по модерен петобой. 
    Нашата състезателка завоюва златното отличие на Световното първенство за девойки до 17 години, което е първо в историята на този спорт. Състезанието се проведе от 18 до 24 юли, паралелно със Световното първенство за юноши и девойки до 19 години, на базата на Национална спортна академия и закрития басейн „Диана“ в София. 
    Във финала на плуването Згурова завърши с първо време от 02:14.95 мин. и 281 точки в актива си, а във финала на комбинираната дисциплина (бягане и стрелба) постигна 09:35.30 мин. – 725 т. Така общият резултат от 1006 точки ? донесе шампионската титла. 
    Само месец по-рано Светла грабна златото на Европейското първенство по модерен петобой до 17 г. в латвийския град Каунас. 
    Министър Кралев поздрави Згурова за световната титла и за това, че успешно защитава честта на България на високи спортни форуми. Тя му сподели за силните емоции от изминалото световно първенство и разказа за първите стъпки в подготовката ? и в другите две дисциплини от модерния петобой – фехтовка и конен спорт. 
    Почетен плакет от министъра получи и треньорът на националния отбор по модерен петобой Владимир Кузманов. Той запозна Кралев с протичането на подготовката на националния ни отбор за предстоящите състезания. 
    На срещата присъства и изпълнителният директор на Българска федерация по модерен петобой Камелия Александрова.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта