Министър Кралев награди момичетата от националния отбор по художествена гимнастика за успехите им през годината

08.11.2018
A24Q4916.JPG A24Q4958.JPG A24Q4988.JPG A24Q5043.JPG A24Q5071.JPG

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС момичетата от националните ни отбори по художествена гимнастика, техните треньори, президента на федерацията Илиана Раева, ръководителите на централата и българските международни съдийки за постигнатите успехи през годината.
    През 2018 г. ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечели от Световното първенство в София бронзов медал в многобоя, който им осигури квота за Олимпийските игри в Токио 2020 г., и титлата на пет обръча. От Европейското първенство грациите ни завоюваха злато на 3 топки и 2 въжета и бронзови отличия в многобоя и отборното класиране заедно с девойките индивидуално.
    Гимнастичките ни индивидуално Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн пък завоюваха среброто в отборната надпревара на Световния шампионат в столицата, което е първо отличие за страната ни в отборното състезание на Световно първенство от 17 години.
    „Благодаря Ви за всичко, което направихте през годината. Изпращаме една добра 2018 г., през която постигнахте успехи не само на Световното и Европейското първенства, но и на много Световни купи. Поздравления за страхотния екип, в който има хармония и разбирателство и който трябва да бъде пример за много федерации“, заяви Кралев.
    Момичетата подариха на министъра златен медал от Световното първенство в София и топка с автографи.
    „Благодаря Ви от името на целия отбор за всичко, което правите за художествената гимнастика и за цялата подкрепа, която получихме по време на Световното първенство в София, дори в моменти, когато самите ние не бяхме доволни от себе си“, обърна се към Кралев капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.
    Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пък обяви, че утре към Международната централа ще бъдат изпратени документите за кандидатстване за домакинство на Световното първенство през 2022 г., което ще е и квалификация за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Тази кандидатура беше дискутирана между министър Кралев и президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе по време на Световното първенство в София.
    На срещата бяха обсъдени още подготовката на националните отбори, както и стартиралият ремонт на залата по художествена гимнастика на стадион „Раковски“, който е финансиран от Министерството на младежта и спорта с 200 хил. лв.