Министър Кралев награди отличилите се фехтовачи през 2019 г.

03.12.2019
KBON8818.JPG KBON8820.JPG

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди фехтовачите Йоана Илиева и Галин Генов с почетни плакети на ММС за успехите им през годината.
    Йоана Илиева спечели бронзов медал от Световното първенство за кадети и младежи, което се проведе през месец април в полския град Торун и стана носител на Световната купа на сабя за 2018/2019.
    През тази година още един млад български състезател демонстрира своя потенциал. Галин Генов беше отличен от министър Кралев за бронзовото отличие от Европейското първенство за младежи до 20 г., на което домакин беше италианският град Фоджа.
    За принос към успехите на нашите състезатели почетен плакет на ММС беше връчен и на треньора Ивайло Воденов. Той сподели плановете за подготовка на състезателите ни от националния отбор в олимпийската 2020 година. Целта пред Йоана Илиева е спечелване на квота за игрите в Токио. Министър Красен Кралев отличи и Васил Миленчев, който през тази година беше избран за най-добър съдия за четвърти път.
    По време на срещата Кралев и президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева коментираха възможностите пред младите ни състезатели. Своите впечатления от тяхното представяне сподели и световният шампион на сабя от 1983 г. Васил Етрополски. Етрополски коментира, че България в момента разполага със силно младо поколение във фехтовката, което не бива да се губи за спорта, а да се развива в следващите години.