Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Красен Кралев: “Пожелавам на националния отбор да сбъдне мечтите на милиони българи като се класира на Евро 2020”

Димитър Илиев спечели анкетата “Футболист на годината”
05.01.2020
IMG_3977.jpg IMG_4051.jpg IMG_4208.jpg IMG_4686.jpg
IMG_4722.jpg IMG_4771.jpg KBON9706.jpg

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 59-то издание на церемонията “Футболист на годината”. За най-добър играч на България за 2019 г. беше определен Димитър Илиев (“Локомотив” Пловдив). Той събра 216 т. в допитването до спортните журналисти. След него останаха Антон Недялков (“Лудогорец”) с 176 т. и Васил Божиков (“Слован” Братислава) със 162 т. 
    “Искам да пожелая на всички много успехи през 2020 г., много здраве и късмет. Пожелавам на футболистите ни да са здрави и без контузии, за да могат да реализират напълно възможностите и мечтите си. Очертава се тази година да е малко по-специална за нас, защото за първи път от 15 години имаме шанс и участваме в баражи за класиране на националния ни отбор на голям футболен форум. Искам да пожелая на всички наши състезатели от тима, на треньорите и на ръководството да бъдат единни и да бъдат сплотени. Винаги в трудни и тежки моменти българите съумяваме да се съберем, да наложим волята си и да постигнем мечтите си. Бог да е с Вас и дано да реализирате мечтите на милиони българи, които наистина обичат футбола, живеят с него и искат да видят Вашето поколение на голям спортен форум”, заяви министър Красен Кралев при откриването на церемонията. 
    Той допълни, че 2020 г. ще бъде важна и в друг аспект, заради насрочения през месец юни Конгрес на Българския футболен съюз.
“На футболните ръководители, на собствениците и мениджърите на клубовете пожелавам успешен Конгрес, да изберат мъдро и силно ръководство с модерно виждане за ръководенето на най-голямата ни спортна федерация, с модерно виждане за ръководене на най-любимата игра в целия свят.”, отбеляза Кралев. 
    Министърът на младежта и спорта пожела успех и на “Лудогорец” в предстоящите мачове срещу италианския гранд “Интер” в турнира Лига Европа.
По време на церемонията “Футболист на годината” бяха определени най-добрите по постове в българското първенство за 2019 г. Сред вратарите беше отличен Пламен Илиев от “Лудогорец”. При защитниците наградата взе неговият съотборник Антон Недялков. Номер едно при халфовете е Тодор Неделев от “Ботев” Пловдив, а най-добър нападател у нас, според спортните журналисти е Димитър Илиев от “Локомотив” Пловдив . 
    За треньор номер едно беше определен Стойчо Младенов. През изминалата година той изведе отбора си “Кайсар” до триумф с Купата на Казахстан. 
    Наградата за най-добра в женския футбол взе Евдокия Попадинова, а с традиционния приз “Лъвско сърце”, който се дава в чест на незабравимия защитник Трифон Иванов, беше отличен вратарят на “Лудогорец” Владислав Стоянов, който се завърна в игра след дълго лечение на контузия, продължило близо три години. 
    Анкетата „Футболист на годината” се организира от „Дакс медия” в партньорството с Българския футболен съюз и Българската асоциация на спортните журналисти.

Призьори от церемонията “Футболист на годината 2019”:

Футболист на годината:
1 място Димитър Илиев (“Локомотив” Пловдив) - 216 т.
2 място Антон Недялков (“Лудогорец”) - 176 т.
3 място Васил Божиков (“Слован” Братислава) - 162 т.

Най-добър треньор - Стойчо Младенов (“Кайсар”, Казахстан)

Най-добър вратар - Пламен Илиев (“Лудогорец”)

Най-добър защитник - Антон Недялков (“Лудогорец”)

Най-добър полузащитник - Тодор Неделев (“Ботев” Пловдив)

Най-добър нападател - Димитър Илиев (“Локомотив” Пловдив)

Най-прогресиращ млад играч - Станислав Иванов (“Левски”)

Най-добър чужденец - Клаудиу Кешерю (“Лудогорец”)

Най-добра футболистка - Евдокия Попадинова

Най-красив гол - Ален Ожболт (“Локомотив” Пловдив)

Приз "Лъвско сърце - Трифон Иванов" - Владислав Стоянов (“Лудогорец”)

Награда за спортно дълголетие - Георги Илиев (“Локомотив” Пловдив”)

Награда за изключителен принос към българския футбол - Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев, Добромир Жечев

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта