Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Младите български олимпийци в Лозана с подкрепа от министър Кралев и Любо Ганев

11.01.2020
20200110_190213.JPG IMG_5753.jpg IMG_5755.jpg IMG_5758.jpg IMG_5771.jpg IMG_5777.JPG

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БОК Любо Ганев и генералният секретар на комитета Белчо Горанов подкрепиха българските спортисти в първия състезателен ден от третите Зимни младежки олимпийски игри в Лозана 2020. 18 спортисти (7 момичета и 11 момчета) ще представят страната ни в надпреварите, които продължават до 22 януари. Те ще участват в състезанията по ски алпийски дисциплини, биатлон, сноуборд, шорттрек, фигурно пързаляне, хокей и шейни. 
    Министър Кралев пожела успех на българските състезатели, които се подготвяха усилено, за да могат да покажат на какво са способни по време на най-голямото състезание за млади спортисти. 
    Форумът беше открит на 9 януари в присъствието на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Той приветства участниците с добре дошли в дома на Олимпийското движение, тъй като централата на МОК се намира именно в града-домакин. Състезателят по хокей на лед Нино Томов беше българският знаменосец по време на церемонията във “Водоаз арена”. Общо 79 държави изпращат свои участници на възраст между 15 и 18 години, като това са първите в историята Зимни младежки игри с абсолютно равен брой момичета и момчета - по 940. Медали ще бъдат раздадени в 16 вида спорт.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта