Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

Министерството на младежта и спорта кани ученици на празник „Спортна пролет“

16.03.2017

snimka23.jpg
    Под патронажа на Министерството на младежта и спорта на 18 и 19 март 2017 г. ще се проведе масов спортен празник под надслов „Спортна пролет“ с участието на повече от 1000 ученици от столичните училища. Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, ще открие празника и ще приветства участниците в него на 18 март (събота) от 10,30 ч. в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ в София.
    За първи път обекти на „Национална спортна база“ ЕАД и „Академика 2011“ ЕАД ще бъдат отворени за свободен достъп на ученици за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, пързаляне с кънки и конен спорт. Освен че ще могат да спортуват в най-добрите спортни съоръжения у нас, учениците ще получат шанс да се докоснат и до някои от именитите български спортисти.
    Малката зала на „Арена Армеец“ на 18 март (събота) ще приеме баскетболната надпревара. Началото ще бъде дадено в 10,40 ч от легендата  Георги Глушков, единствения българин – участник в НБА.
    Националната спортна академия „Васил Левски“ е партньор на Министерството на младежта и спорта в празника „Спортна пролет“ и отваря залите за хандбал, волейбол, баскетбол и игрищата за футбол на 18 и 19 март. Националният треньор Петър Хубчев и помощникът му Георги Донков ще дадат началния сигнал на футболната надпревара в 12,00 ч. на 18 март (събота).
    Зимният дворец на спорта също ще осигури свободен достъп до пързалката и кънки от 9,00 до 14 ч. на 18 март (събота) и 19 март (неделя). Любителите на пързалянето ще имат шанса да излязат на леда заедно с носителката на три олимпийски медала по шорттрек Евгения Раданова.
    Столичният колодрум „Сердика“ в Борисовата градина на 18 март (събота) от 10,00 ч ще предостави футболното си игрище на най-малките футболисти от първи до четвърти клас – възпитаниците на ДФК „Лъвчетата“. Всички желаещи деца ще могат да се докоснат до магията на играта и до най-добрия футболист на България за 1993 г. Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Той ще зарадва младите таланти със съвети, автографи и снимки.
    Националният стадион „Васил Левски“ на 18 март (събота) ще отвори съблекалните, трибуните и лекоатлетическата писта за посетители. Баскетболната зала ще бъде предоставена за баскетболни срещи. Музеят на спорта ще работи при свободен вход за всички желаещи да го посетят и да чуят беседа за ценните експонати, върховите постижения и историята на българския спорт.
    Конна база „Хан Аспарух“ на 18 март (събота) от 9,00 до 10,00 ч  ще очаква любителите на ездата, които ще бъдат напътствани от треньора Ивайло Цанев от клуб по конен спорт „Еклипс“.
    Бургас, Враца, Пловдив, Плевен, Смолян, Силистра, Сливен и други областни центрове също ще станат част от инициативата „Спортна пролет“. Там ще се провеждат състезания от Ученическите игри за общообразователните училища. Навсякъде учениците ще могат да наблюдават и да участват в заниманията и състезанията по отделните спортове. Целта на празника „Спортна пролет“ е да обхване максимален брой ученици и да ги привлече към физическа активност. Игрите се финансират от Министерството на младежта и спорта и дават възможност на най-подготвените отбори да участват на Световните ученически игри.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта