Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

ММС отпусна 162 000 лв. на 16 клуба по програмата „Научи се да плуваш“ за 2017 г.

20.03.2017

pluvane2.jpg
    Девет клуба от София и седем от страната - Благоевград (2), Варна, Кърджали, Плевен, Русе и Шумен получават финансова помощ за начално обучение на деца по плуване по програмата на Министерството на младежта и спорта „Научи се да плуваш“ за 2017 г. Общата сума, с която ще бъдат подпомогнати клубовете, е 162 000 лв. В обучението ще се включат повече от 1100 деца, а заниманията започват след 1 април. 
    Целта на програмата „Научи се да плуваш“ е да осигури на подрастващите свободен достъп до плувната спортна база и безплатни занимания с квалифицирани спортни специалисти. Момчетата и момичетата ще получат начално обучение по плуване, което ще подобри здравето и физическата им дееспособност и ще ги насърчи да започнат системни занимания с водни спортове. Децата ще придобият първоначални знания за спазване на правилата за безопасност при къпане и при плуване, ще знаят как да оказват самопомощ и как да реагират при инциденти във водните басейни.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта