Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Пресцентър   Новини

ММС проведе обучителен семинар по проект "SIT2PLAY - Приобщаващ седящ волейбол"

05.11.2019
BULGARIA_sit2play_logo.jpg P1130935.JPG P1130954.jpg P1140019.JPG

    Министерството на младежта и спорта проведе обучителен семинар, част от изпълнението на проект „SIT2PLAY - Приобщаващ седящ волейбол: инструмент за промяна на възприемането на уврежданията“. ММС e партньор по проекта, въз основа на подписано споразумение за партньорство с Италианската федерация по волейбол. Целта на проекта е да тества нов иновативен модел за социално включване на хора с увреждания чрез спорт. 
    Обучителният семинар се проведе в Национална спортна академия „Васил Левски“. В него участваха 54 студенти, преподаватели, треньори и учители по физическо възпитание и спорт, чиито интереси и работа са свързани със съвременните измерения на приобщаването чрез спорт. 
    По време на семинара се представиха нови правила и методика за обучение по приобщаващ седящ волейбол. В теоретичната и практическа му част водещи експерти и преподаватели от НСА споделиха дългогодишния си опит в работата с деца и възрастни с увреждания и предимствата на практикуването на седящ волейбол. 
    Проект „SIT2PLAY“ е съфинансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз.

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2020 Министерство на младежта и спорта