Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Календар

Призив

12.12.2013

                                                 София – кандидат за Европейска столица на спорта

   От името на Столична Община и Инициативния комитет по издигане кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г., ви уведомяваме, че София е един от двата финалисти в надпреварата, наред с Марсилия (Франция).

   Проектът Европейска столица на спорта се реализира по инициатива на Спортната асоциация на европейските столици и градове (ACES Europe) и Европейската Комисия и инициативите, представени в „Бялата книга на спорта“ (точка 50). До момента сред градовете победители са Антверпен (2013 г.), Кардиф (2014 г.), Торино (2015 г.). За Европейска столица на спорта през 2016 г. претендентите са Прага и Палермо, а за 2017 г. – София и Марсилия. София се нареди до градове, които през изминалото столетие са доказали приноса си към развитието на множество спортове с провеждането на стотици национални и световни първенства на територията на тези градове.

   В тази връзка Ви молим за подкрепа на Столична Община за успешното и достойно представяне при реализацията на Кандидатурата за Европейска столица на спорта през 2017 г., като съдействате за получаване на писма за подкрепа от международните спортни федерации, които са запознати с даденостите на столицата и по този начин да допринесете Европейската столица на спорта през 2017 г. да бъде БЪЛГАРСКИ ГРАД!

   За контакт:  секретар на инициативния комитет по кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г. – Анатоли Илиев 0888 611 191

   Предварително благодарим за съдействието и подкрепата!
          

 

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта