Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене
Skip Navigation LinksНачало   Обявления

Финализиране на националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019 г. Номинирани проекти

29.05.2019

ФИНАЛИЗИРАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС

„ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” 2018/2019 г.

НОМИНИРАНИ ПРОЕКТИ

 

        46   проекта на ученици от І до ХІІ клас от цялата страна са номинирани в деветото издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2018/2019 г. 
        Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 - 2020 г. по инициатива на Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.
        Националният ученически конкурс „Посланици на здравето“ обхваща трите възрастови групи І - ІV клас, V - VІІІ клас и ІХ - ХІІ клас, като включва две тематични области „Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол“ и „Здравословно хранене и физическа активност“. Съгласно регламента конкурсът протича в две фази - първа фаза (октомври-декември 2018 г.), през която участниците кандидатстваха с проектни предложения, и втора фаза (януари-май 2019 г.), през която се отчитат постигнатите резултати.
        Общият брой на успешно реализираните проекти е 46, като в първа възрастова група І - ІV клас са номинирани 13 проекта, във втора V - VІІІ клас  – 18 проекта, а в трета ІХ - ХІІ клас попадат 15 проекта. 
        През месец юни 2019 г. на победителите в конкурса предстои да бъдат връчени награди. Ще бъдат наградени общо 46 проекта за всички възрастови групи. 
        Списъците с номинираните проекти по възрастови групи, които ще бъдат наградени, можете да намерите в прикачените файлове: 
        - Възрастова група 1 - 4 клас 
        - Възрастова група 5 - 8 клас 
        - Възрастова група 9 - 12 клас

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2019 Министерство на младежта и спорта