Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

15.01.2017

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше гост в предаването „Спортна треска” на Българската национална телевизия. Той отговори на множество въпроси, свързани със състоянието на българския спорт и свършеното през последните две години. 
    За честата смяна на министри на младежта и спорта
    За тази година нещата са подредени, всички договори са подписани, така че да няма сътресения в предстоящия преходен период и федерациите да са спокойни. На България й е необходимо спокойствие и стабилност. През предишния олимпийски цикъл се смениха 5-има министри и това не беше добре. Надявам се през този да няма чак толкова много промени. Ролята на служебния кабинет е да подготви изборите. Служебният спортен министър трябва да направи така, че администрацията да работи и да обслужва федерациите, клубовете и хората ангажирани в спортната система. За толкова кратко време не можеш да правиш реформи. 
    За приоритетите в спорта: 
    
Ние трябва да сме наясно какво искаме от спорта и да имаме дългосрочна стратегия. Тогава честата смяна на министрите, няма да се отразява. Повече от 25 години ние като нация не сме си отговорили на стратегическия въпрос дали искаме медали или здраво поколение. Защото ние имаме малък ресурс и не можем да обхванем всички спортове.

14.01.2017

    Министърът на младежта и спорта връчи на Антъни Иванов наградата на Най-добър млад спортист за 2016 г. в шестото издание на анкетата, организирана от специализирания сайт за детско-юношески спорт viasport.bg. 
    През изминалата година 17-годишният плувец спечели сребърен медал от Европейското първенство за младежи в Унгария на 200 м бътерфлай, участва на полуфинал в дебютното си Европейско първенство за мъже в Лондон, плува на Световното в малък басейн за мъже в Канада, където записа престижното 15-о място и направи десетки поправки на национални рекорди в различни дисциплини и възрасти. 
    „Пожелавам много здраве и много късмет на всички млади спортисти. Благодаря на организаторите от „S медия” и „Виаспорт”, че за шести пореден път отличават най-добрите млади спортисти на България, на които смятам, че всички сме длъжници. Те са не само бъдещи звезди на професионалния спорт, но и сега защитават с изключителен хъс и достойнство цветовете на България в своята възрастова група и аз им желая да свикнат да слушат българския химн. В десетката има много хора, които вече са с утвърдени имена в елитния спорт.

07.01.2017

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази надежда държавата да бъде винаги до Българския футболен съюз така, както го правеше Министерството на младежта и спорта през последните 2 години. Това той заяви по време на церемонията „Футболист на годината”, в която за №1 за 2016 г. бе избран играчът на „Спартак” (Москва) Ивелин Попов. Министър Кралев връчи статуетката за най-добър треньор, която бе спечелена от наставника на „Лудогорец” Георги Дерменджиев. 
    „Пожелавам здраве и късмет на всички българи и много успехи на нашите спортисти през Новата 2017 година. Благодаря на господин Борислав Михайлов и ръководството на Българския футболен съюз за изключителното сътрудничество през последните две години, през които взаимоотношенията между БФС и държавата минаха на съвсем друго ниво. Направихме доста хубави неща, но аз се гордея най-много с Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, която се надявам да даде много добри резултати в най-близко бъдеще. Тя ще се реализира и през 2017 г., защото сме изключително доволни от нейното първо издание. Вярвам, че заедно ще бъдем свидетели на един възход на българския футбол и се надявам, че държавата ще бъде винаги до Българсkия футболен съюз така, както беше през последните две години”, заяви министър Кралев.

Изявления и интервюта

21.12.2016

Владимир Памуков, Труд

    
    Доколко министерското кресло променя дадена личност, г-н Кралев?
    – Надявам се този въпрос да е единственият в това интервю, на който да не мога да ви дам пълен отговор, защото считам, че аз не съм се променил. Разбира се, наясно съм, че дали наистина е така най-точно могат да кажат хората, които са близо до мен. Тяхната оценка е мeродавна. Във всеки случай властта категорично дава своите изкушения. И трябва ясно да определиш кои са моментите на уважение към твоята личност и кои към институцията, която представляваш. Да го направиш точно и без поддаване на емоции или влияние, когато с някаква цел се опитват да те вдигнат на „въздушни възглавници“.
    – Най-трудното за вас в ръководенето на българския спорт?
    – Най-тежко усетих бремето на отговорността. От самото начало бях наясно, че една грешка може да провали усилията на целия екип и на кабинета. И да не се случи нещо подобно, да няма тежки драми и проблеми, ми помогна обстоятелството, че имах солиден опит в областта на спорта. Станах министър вече като човек не само с изградена репутация, но и състоятелност също. Не знам как ще ви прозвучи, но в българското общество тази тема е една от любимите, когато стане дума за това кой как влиза и излиза от властта. Затова си позволявам да го отбележа. И всичко това на мен ми помогна да се съхраня като личност. Профилът за поста също беше на моя страна – имам медицинско образование, което в днешния елитен спорт и борбата с допинга се явява плюс. Безценни са и „лекциите на живота“ от времето ми на шеф на футболен клуб „Черно море“ в най-страховитите години за обществото ни след промените. Помогна ми и това, че се занимавах в миналото с елитен спорт. Без този опит реално един дълъг процес на адаптация беше неизбежен. А аз имах възможността и самочувствието да вляза „на скорост“ в нещата.

Проектодокументи

Обявления

11.01.2017
21.12.2016

Календар

София – кандидат за Европейска столица на спорта

От името на Столична Община и Инициативния комитет по издигане кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г., ви уведомяваме, че София е един от двата финалисти в надпреварата, наред с Марсилия (Франция). 

  

Видео

Електронни административни услуги

  • Издаване на лиценз на спортна федерация
  • Издаване на лиценз на национална спортна организация
  • Подновяване на лиценз на спортна федерация
  • Подновяване на лиценз на национална спортна организация

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2017 Министерство на младежта и спорта