Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

21.10.2016
Благодаря на министерството, че подкрепи проекта ми, каза известната ни спортистка

    Министерството на младежта и спорта ще отпусне 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Това обяви на пресконференция в Сливен министърът на младежта и спорта Красен Кралев. В пресконференцията участваха още кметът на града Стефан Радев и Станка Златева. 
    По проект залата ще бъде изградена в парк „Юнак“ в града и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. Общата застроена площ на залата е 1250 кв.м. В нея ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа. Ще бъдат изградени тренировъчни съблекални за мъже и жени, складови помещения за спортния инвентар, както и треньорски офиси  и санитарни възли. Новата спортна зала ще допринесе за популяризирането на борбата и ще даде възможност на повече деца и младежи да тренират този спорт. Тя ще бъде подходяща за провеждането на подготвителни лагери на националните отбори за кадетки и девойки.  Освен това в нея ще могат да се организират и администрират състезания, семинари и спортни срещи. Съвместно с училищата ще бъде подпомогнато развитието на училищния спорт и откриването на талантливи млади спортисти.

20.10.2016

    Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков присъства на детски празник, с който програма „Здрави деца в България“ на Нестле отбеляза за втора година Международния ден на готвача. В събитието се включиха над 250 ученици от 2 до 4 клас. 
    „Забавлявайте се, хранете се здравословно и не забравяйте да спортувате“, обърна се към малчуганите Марков. 
    По време на празника заедно с децата готвиха шеф Жоро Иванов, президент на кулинарната асоциация „Евро-Ток България“ и шеф Андре Токев, създател и почетен президент на Българската асоциация на професионалните готвачи.
    Програмата „Здрави деца в България“ е мащабен дългосрочен проект, който има за цел възпитание на трайни навици за балансирано хранене и физическа активност сред младото поколение. В рамките на „Здрави деца в България“ се организират множество дейности, уроци, състезания и игри за балансирано хранене, както и спортни празници за децата и родителите по предварително изготвен график за всяко училище.

19.10.2016

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие мониторингова група от Съвета на Европа, която е на посещение в България за оценка на спазването в страната на Антидопинговата конвенция и допълнителния протокол към нея. След приключване на посещението си представителите на Съвета на Европа ще дадат препоръки за работата на Антидопинговия център и Антидопинговата лаборатория в България. В мониторинговата група към СЕ бяха включени експерти от допингови лаборатории в Европа и представители на спортни министерства, водени от президента на кипърската Антидопингова организация Михаел Петроу и председателя на Европейския ад хок комитет към Световната антидопингова агенция (CAHAMA) Рафал Пешота.

Изявления и интервюта

11.10.2016
Интервю на Димитър Лазаров, kmeta.bg


Красен Кралев е завършил Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет във Варна. Специализирал е Мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ през 1990 година. Красен Кралев е един от основателите на Федерацията на Независимите Студентски Дружества през 1990 г. Съосновател е на Българското Сдружение за Честни Избори. Консултант е на Националния Демократически Институт на САЩ при провеждането на предизборни мисии в Албания, ЮАР, Йемен, Украйна, Югославия. Красен Кралев е бивш национален състезател и рекордьор по лека атлетика. Седем години е бил президент на Футболен клуб „Черно Море”. Народен представител в 43-тото народно събрание. От 2014 г е министър на младежта и спорта.

Г-н Кралев, каква е равносметката след Олимпиадата в РИО? Малко или много са 3 медала?

Смятам, че резултатите ни на Олимпийските игри в РИО са оптимумът за това, което сме свършили за годините подготовка преди тях. Представянето на атлетите трябва да се разглежда индивидуално. Мисля, че спечелването на 3 медала е успех, но от друга страна твърдя, че загубихме още 4 медала.

Проектодокументи

Обявления

12.09.2016
19.08.2016

Календар

София – кандидат за Европейска столица на спорта

От името на Столична Община и Инициативния комитет по издигане кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г., ви уведомяваме, че София е един от двата финалисти в надпреварата, наред с Марсилия (Франция). 

  

Видео

Електронни административни услуги

  • Издаване на лиценз на спортна федерация
  • Издаване на лиценз на национална спортна организация
  • Подновяване на лиценз на спортна федерация
  • Подновяване на лиценз на национална спортна организация

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2016 Министерство на младежта и спорта