Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

26.08.2016

    Със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев бяха утвърдени паричните премии за призови класирания на Параолимпийските игри РИО 2016. Размерите на паричните средства са по предложение на комисия, в която бяха включени представители на БОК, ММС и спортни федерации. Комисията реши премиите за параолимпийците да бъдат изравнени с премиите за призови класирания на световни първенства в олимпийски спортове, които бяха увеличени през март тази година с новата Инструкция за награждаване на спортисти за призови класирания през 2016 г. 
    Златен медал на Параолимпиадата ще бъде премиран с 50 000 лв., сребърен – с 35 000 лв., а бронзов – с 25 000 лв. За класиране на 4-то място параолимпийците ще получат 15 000 лв., за 5-то – 10 000 лв., за 6-то място – 8 000 лв., за 7-мо – 6 000 лв., а за 8-мо – 5 000 лв. 
    Одобрените суми ще бъдат включени в Инструкцията за 2016 г.

24.08.2016
За четири години 14-те федерации, изпратили спортисти на Олимпиадата, са получили общо 50 млн. лева, като са донесли на държавата 191 медала от европейски и световни първенства

„Трябва да се радваме на всяко едно отличие, което нашите спортисти печелят. Трите медала от Олимпиадата са успех“, каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „Откакто съм министър твърдя, че не сме в състояние и като икономика, и като ниво на българския спорт да изискваме максимално представяне от българските спортисти“, акцентира той. Според него оценката за българското представяне на Летните олимпийски игри РИО 2016 не може да бъде еднозначна. „Ансамбълът ни, Елица и Мирела успяха да се реализират, други като Ивет Лалова, Тихомир Иванов, Антоанета Бонева, Панчо Пасков, Ивайло Иванов, гребците ни дадоха всичко от себе си, за да се докажат. Имаше и такива спортисти, чието представяне мина незабелязано“, добави той.

22.08.2016

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че последните дни на Олимпийските игри в Рио де Жанейро са били успешни за България, но трите медала не бива да ни успокояват и започнатите реформи трябва да бъдат проведени възможно най-бързо, тъй като спортът ни е в криза. 
    „Игрите приключиха успешно за нас. Изкарахме много тежък период и тежка Олимпиада. Имахме силни моменти, но и тежки ситуации. Спечелихме три медала, но изпуснахме още четири -  на Антоанета Бонева, Ивайло Иванов, Николай Байряков и Владимир Дубов. Големите „експерти“ преди началото на Игрите ни предричаха, че ще се върнем без медал и опитаха още през първата седмица да създадат голямо напрежение в страната. От третия ден започнаха да питат къде са ни медалите при положение, че имаше още две седмици до края на Олимпиадата. Отличията, които спечелихме обаче не трябва да ни успокояват. Аз многократно съм заявявал и пак ще кажа, че без значение колко медала сме взели, трябва да си дадем ясна сметка, че българският спорт се намира в криза. За това по най-бързия начин трябва да довършим реформите, които заедно с моя екип стартирахме от година и половина. Предстои приемането на нов закон за спорта, който се надявам да реши голяма част от проблемите. Държавата трябва да продължи да изгражда спортната инфраструктура и да реновира настоящата. Треньорите трябва да се замислят сериозно върху работата си и да продължат да се усъвършенстват, а президентите на федерациите трябва да обърнат много по-голямо внимание на детско-юношеския спорт, за да вървим напред“, заяви спортният министър.

Българите на Олимпиaдата РИО 2016

21.08.2016

Националният ансамбъл по художествена гимнастика завоюва бронзовите медали в многобоя на олимпийския турнир в Рио де Жанейро. Михаела Маевска, Христина Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова изиграха на високо ниво и двете си съчетания на финала и постигнаха общ резултат от 35.766 точки. 

Проектодокументи

Обявления

19.08.2016
16.08.2016

Календар

София – кандидат за Европейска столица на спорта

От името на Столична Община и Инициативния комитет по издигане кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г., ви уведомяваме, че София е един от двата финалисти в надпреварата, наред с Марсилия (Франция). 

  

Видео

Електронни административни услуги

  • Издаване на лиценз на спортна федерация
  • Издаване на лиценз на национална спортна организация
  • Подновяване на лиценз на спортна федерация
  • Подновяване на лиценз на национална спортна организация

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2016 Министерство на младежта и спорта