Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

05.12.2016

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи на ректора на Национална спорта академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев отличието за първото място в професионално направление „Спорт“ в шестото издание на “Рейтинг на университетите в България” - 2016 г. 
    Рейтингите са актуализирани по поръчка на Министерството на образованието и науката, а церемония по награждаване на годишните отличници се организира за пръв път по инициатива на вестник “24 часа”. В събитието участваха още президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и кметът на София Йорданка Фандъкова. 
    „Национална спортна академия дълги години е била сърцето и мозъка на спортната ни система. Тя дава възможност за дуална кариера на спортистите ни, подготвя всички кадри, които работят в системата на спорта и е истинският двигател на процесите, от които имаме нужда, за да върви спортът напред. Пожелавам на преподавателите да не спират да се развиват и усъвършенстват, защото спортната система има нужда от тях. Всички ръководители, мениджъри и треньори трябва да разберат, че не може да има високи постижения без наука. Когато това се случи, ще върнем отново спортната слава на България”, заяви Кралев.

05.12.2016

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди спечелилите първите три места доброволци в  инициативата „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“ по случай Международния ден на доброволчеството, който се чества в цял свят на 5 декември.
    „Доброволчеството е мисия, която променя обществото, хората и средата, в която живеят“, коментира министър Кралев. „Министерството на младежта и спорта финансира множество проекти, чрез които се реализират доброволчески инициативи и виждаме увеличения интерес към доброволчеството. Това ни мотивира да продължим съвместната работа с младежките неправителствени организации“, добави той.
    Инициативата „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“ е на Министерството на младежта и спорта и беше насочена към изявени млади доброволци от цялата страна. Младежки организации от цялата страна номинираха доброволци, които най-активно са се включвали през изминалата 2016 г. в доброволчески инициативи и кампании. Всички номинации бяха публикувани на фейсбук страницата на Национална информационна система за младежта и всеки можеше да гласува за доброволеца, който смята за най-активен или с най-полезна дейност. Общият брой гласове за всички номинирани е 3220 гласа.

05.12.2016

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира ремонта на Градския стадион в Русе, за който с решение на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. лв.
    Вече е готов дренажът на футболния терен, до края на другата седмица ще бъде поставена новата поливна система, а до Коледа терена ще бъде напълно готов. Едновременно с това се изливат постаментите за осветлението. 
    „Ремонтът на Градския стадион върви по график и ще бъде приключен в срок. През втория полусезон "Дунав" ще играе на стадиона си и не трябва да има никакви притеснения за това. Няма забавяния по ремонтните дейности, и стадионът ще бъде предаден в срок, както е по договор", заяви министър Кралев. 
    Заедно с министъра Градския стадион инспектираха кметът на Русе Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев, общинският съветник Евгени Игнатов и директорът на общинско предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов. 

 

 

Изявления и интервюта

05.12.2016

    УВАЖАЕМИ ДОБРОВОЛЦИ,

    За мен е удоволствие и чест да ви поздравя за Международния ден на доброволчеството, който се чества на 5 декември по целия свят.
    Доброволчеството е мисия, която променя обществото, хората и средата, в която живеят.
    Министерството на младежта и спорта в последните години работи в близко партньорство с неправителствените организации, които са тясно свързани с младите хора на България. Ние финансираме множество проекти, чрез които организациите реализират доброволчески инициативи и виждаме увеличения интерес към доброволчеството. Това ни мотивира да продължим положителната практика от нашето сътрудничество.
    Всички каузи, които вие подпомагате с доброволния си труд са важни и ценни, защото оставят следа, защото са заредени с вашия ентусиазъм и доброта.
    Благодаря ви за отделените време и енергия, благодаря ви, че не оставате безучастни към проблемите, които ни заобикалят! 
    Бъдете здрави и активни!

    Честит празник!

 

    КРАСЕН КРАЛЕВ,
    
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

     5 декември 2016 г.

Проектодокументи

Обявления

05.12.2016
от Приложение №3 към чл. 13б от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала, публикувани в ДВ, бр.49 от 2013 г. и Заповед №16-1849-1/29.11.2016 г. на изпълнителния директор на НСБ ЕАД
28.11.2016

Календар

София – кандидат за Европейска столица на спорта

От името на Столична Община и Инициативния комитет по издигане кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г., ви уведомяваме, че София е един от двата финалисти в надпреварата, наред с Марсилия (Франция). 

  

Видео

Електронни административни услуги

  • Издаване на лиценз на спортна федерация
  • Издаване на лиценз на национална спортна организация
  • Подновяване на лиценз на спортна федерация
  • Подновяване на лиценз на национална спортна организация

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2016 Министерство на младежта и спорта